Kangoeroe zwemmen

Vorige week schreef ik nog enthousiast over onze rustige zaterdagochtenden, maar op deze hittegolfzaterdag kijken we alweer uit naar een volgend avontuur. Vanaf september starten we namelijk met lesjes watergewenning.

Ik kijk ernaar uit omdat onze twee kinderen waterratjes zijn. En omdat Guillaume maar niet raakt uitgepraat over het zwimme in het grooooote zwembad in Kos. En omdat Thibault er sowieso veel bewegingsvaardigheden zal leren.

De zwemlessen worden namelijk ingericht door “De Kangoeroe“, een thuisbegeleidingsdienst voor mensen met motorische problemen, waar wij ook sinds een aantal maanden beroep op doen. De kinesisten van “De Kangoeroe” zijn ook de lesgevers van de zwemlesjes waarbij de kindjes in het water leren bewegen op het ritme van leuke kinderliedjes. Omdat in het water bewegen gemakkelijker is, kunnen de kindjes eenvoudiger nieuwe dingen aanleren. En eens Thibault de bewegingen kent, komt het alleen nog op spieren trainen om de bewegingen ook uit het water onder de knie te hebben. En broertjes (en zusjes) zijn welkom wat ik echt fantastisch vind omdat Guillaume er zo ook in betrokken wordt en hij na vijf dagen school en opvang, niet op zaterdag ook nog eens weg moet. We maken er dus een wekelijkse grote familie uitstap van. Om de week gaat oma Brigitte mee en de andere weken moeten we nog even puzzelen. Zeker is dat papa Benoit eens zal meegaan en dat bobonne Saskia de spits zal afbijten.

Ik weet nog niet goed wat ervan te verwachten, maar Guillaume zou wel eens zijn eerste stapjes kunnen zetten in de richting van het zwemmen. En Thibault zou nieuwe motorische vaardigheden moeten/kunnen aanleren. En voor ons allemaal zou het elke keer een leuke zaterdagvoormiddag moeten/kunnen worden!

Groetjes
Kris
XxX

7 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s