Date night @ Restaurant Lof

Vorige woensdag was een date night en niet zomaar één, want het was natuurlijk Valentijn. Voor ons zonder cadeautjes, maar met een Valentijnsdinertje in Restaurant Lof, in de Hoogstraat in Gent, een adresje dat al langer op mijn wenslijstje stond. We kozen de menu, zij het zonder de wijnen, gezien mijn “Tournée Minérale” voornemen. Bij onze aperitief –Bacardi-Cola en vers fruitsap– kwamen twee amuses.IMG_6717

De menu ging van start met een combinatie van eendenlever / vijg / vanille / kers, waar ik een vegetarische variant vroeg met rode biet ter vervanging van de foie gras. Enige opmerking hierbij was dat de vegetarische versie dezelfde was als de originele zij het dan zonder de lever, maar verder was dit zeker heel geslaagd.IMG_6719IMG_6720

De volgende gang werd een combinatie van coquille / postelein / sinaas / kervel. Deze werd meteen mijn favoriet. De smaken zaten perfect.IMG_6721

We hadden vooral veel plezier met het meisje dat de gerechten kwam brengen, maar zich steeds vergiste wat er op het bordje lag. Nu ja: dille of kervel, kreeft of krab,… het maakt allemaal niet zoveel uit en het is vooral wat we effectief krijgen dat telt. En voor het hoofdgerecht was dit kalfshaas / kreeft / groene asperge / truffeljus. Ook deze werd een topper.IMG_6722

Het dessert werd een veenbes / karamel / beurre noisette / hazelnoot combinatie. Als verrassing kwamen er Valentijn-cupcakes en bij het verlaten kregen alle koppels een roos, een setje manchetteknopen voor de mannen en een handtashouder voor de vrouwen. Mooie herinnering aan een heel fijne ValentijnIMG_6730

Veel liefs
Kris
XxX

Meer lezen? Zie hier hoe we vorig jaar (een late) Valentijn vierden met een weekendje Antwerpen.

7 reacties

  1. Wat een mooie en heerlijke gerechten! Ganzenlever zou ik ook nooit eten vanwege de manier waarop zo een beestje behandeld wordt.
    Verse vijgen vind ik ook zo lekker, soms snap ik niet waarom ik die nooit eens koop. En toetjes, heerlijk!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s