Date night @Lux Antwerp

Na bijna een volledige maand zonder bloggen, begin ik de eerste blog van de maand met het relaas over de date night voor mijn verjaardag. We genoten die dag van quality time met ons gezinnetje en ’s avonds kon mijn mama babysitten en gingen manlief en ik naar Antwerpen voor mijn eerste etentje als 33-jarige. Restaurant Lux werd ons –mét een cadeaubon– aangeraden door broer en schoonzus en de verwachtingen lagen hoog door alle lovende commentaren.

We werden ontvangen in een gezellig authentiek kader, op de rustige avond die 1 november traditioneel is. Hoewel wij eigenlijk doorgewinterde à-la-carte-eters zijn, leek de menu helemaal naar onze smaak gemaakt dat we besloten het de keuken niet te moeilijk te maken en ons lieten verrassen door de menu van de chef.

 Na een wachtbordje met drie hapjes, volgde een “Marbré van gemarineerde hertenkalf met ganzenlever en veenbes” als eerste voorgerecht, dat omwille van de ganzenlever jammer genoeg echter niet aan mij besteed was.

Ook het hoofdgerecht “fazanthen met pastinaak, savooi, bospaddestoelen en gegrilde belle de Fontenay” loste alle verwachtingen – en meer –  in.IMG_6322IMG_6325
Het einde van deze culinaire slow-food avond, zetten we in met een selectie kazen van “Van Tricht” kaasmeesters en een dessert met peer, chocolade, hazelnoot en karamel.

IMG_6331IMG_6332

En ook bij de koffie werden we in de watten gelegd met kleurrijke en smaakvolle snoepjes.IMG_6334

Het eten was er ongelofelijk lekker, het totale plaatje klopte, de smaken waren vaak verrassend, de geselecteerde huiswijnen waren subliem en het gezelschap natuurlijk ook, dus ik voelde me heel gezegend op mijn verjaardag!IMG_6338IMG_6342

Veel liefs!
Kris
XxX

28 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s