Date night @Ardent & Weekendje Antwerpen

Na een bewogen dag vrijdag met de resultaten van het COS, hadden we afgelopen weekend een weekendje tijd voor elkaar en zonder de kindjes. We gingen onze trouwringen halen, vierden onze uitgestelde Valentijn en combineerden dit alles met een weekendje shoppen en genieten in Antwerpen en hadden best wel geluk met het weer in die zin dat het de beste dag van de week was en dat het overwegend droog bleef.

Aangekomen in Antwerpen, gingen we lunchen in “Désiré de Lille” waar me na een lekkere toast en pasta helemaal klaar waren voor onze shoppingnamiddag. Dat de juweliers op zaterdag gesloten waren, was even een misrekening, maar heeft onze dag zeker niet minder leuk gemaakt. We hadden een heel leuke dag met ons twee en kwamen tijdens een koffietje in “Café Impérial” nogmaals gezamenlijk tot de conclusie dat we dit vaker moeten doen, gewoon tijd voor elkaar maken om te praten en te luisteren, want ook al gaan de meeste gesprekken over onze kroost, het is goed dat we deze tijd met elkaar kunnen (en willen!) doorbrengen.

Na inchecken in ons hotel, bekeken we nog eens onze buit van het shoppen en gingen we eten in Ardent Ardent wat een schitterende keuze bleek te zijn. We startten met een aperitiefje, garnaalkroketjes en platte oesters.

Nadien kwam de skrei met knolselder dat met een heerlijke tijmvelouté werd gebracht, in lookboter gebakken krabbenpoten waar Benoit grote fan van was, gevolgd door een dorade met romanesco dat dan weer in een lekkere schaaldierenjus kwam. Allemaal top gerechtjes overigens!

Het hoofdgerecht werd een Mechelse koekoek met kalsfszwezerik dat ook weer met een heerlijk verrassend sausje werd vergezeld en afsluiten deden we met een kaaswagen (voor mij) en een zoet dessert voor Benoit. We vonden het allebei een heerlijke avondje, restaurant Ardent is zeker en vast een aanrader, zowel op vlak van eten, als op vlak van sausjes en niet in het minst om de lekkere wijnen die bovendien ook goed worden uitgelegd bij elk gerecht.

De volgende ochtend konden we uitslapen, namen we een ontbijtje in het hotel en gingen we onze trouwringen gaan kiezen. Het was even wachten op het graveren en op maat maken, maar heel blij gingen we naar huis, met liefde en energie voor tien, voor een rustige middag thuis met de kindjes. Want hoe leuk het op weekend of op reis gaan ook is, het thuiskomen en het terug compleet zijn met ons vier, is voor ons alle vier ontzettend genieten!

Veel liefs
Kris
XxX

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s