Date night @ Gasthof Halifax

Afgelopen week was het de bedoeling om op date te gaan naar de film, maar dat was buiten het mooie weer gerekend. Op een dag als afgelopen woensdag, waar we 27 graden haalden, vonden we het zonde om in een donkere filmzaal te gaan zitten, dus gingen we nogmaals op culinaire date. Eind van 2016 schreef ik een post met de restaurants die voor 2017 op mijn bucketlijst staan en koos ik daaruit restaurant Nenuphar. Een telefoontje naar Afsnee, leerde me dat woensdag de sluitingsdag was, maar dat we wel bij Patyntje terecht konden. Mooi aanbod, maar we wilden liever een gezellig terras en dan kan je natuurlijk nergens beter zitten dan in “Gasthof Halifax” in Deinze. Dit is een restaurant waar we toch al heel wat mooie herinneringen maakten -onder andere Guillaume zijn eerste restaurantbezoek als baby- en waar we nog nooit werden teleurgesteld, noch over het eten, noch over de vriendelijkheid.

We konden gelukkig nog een tafeltje voor twee, bemachtigen, vanaf 21 uur, maar omdat we zelden voor half 9 ergens kunnen zijn, maakten we geen bezwaar en trokken we naar Deinze, waar we heerlijk genoten van elkaar, van het lekkere eten en natuurlijk van het mooie uitzicht op de Leie. We gingen van start met een glaasje bubbeltjes met oesters en garnaalkroketjes en hadden even tijd om nog een aantal decoratiedingetjes voor de trouw te bespreken.IMG_5278

Vorige week was ik heel enthousiast over de tonijnsteak die vorige week op de kaart stond bij Godot en ook hier koos ik opnieuw voor de tonijnsteak waar Benoit voor een steak tartare. IMG_5279Beide hadden we geen spijt van onze keuze, want de gerechtjes waren allebei opnieuw perfect op alle vlak, inclusief verse frietjes en een heel verzorgd slaatje, met mijn geliefkoosde gepelde tomaten uiteraard!IMG_5280

Tot bijna middernacht bleven we op het terras genieten van elkaar en genoten we van de tijd die we met elkaar doorbrachten: ik kan het niet genoeg herhalen dat deze date nights voor ons van onschatbare waarde zijn omdat dit de paar uurtjes zijn in de week dat we heel bewust tijd maken: tijd voor onszelf, tijd voor elkaar, tijd om eens écht te luisteren en vooral tijd om plezier te maken. Het kan soms zo druk zijn, door de drukke agenda’s van elkaar, de kids en alles wat we er nog bij doen en op zo een avondje dat we weer even helemaal alleen op de wereld lijken, besef ik dat er tussen ons helemaal niets veranderd is. We zijn nog steeds “wij”: het verliefd koppeltje dat een ganse avond met elkaar praat en verliefd lacht. Ik geniet echt van dat gevoel dat we een super-team zijn en dat Benoit nog evenveel als de eerste dag de man is die me vlinders in de buik geeft en die me altijd weer aan het (schater)lachen kan brengen. Het feit dat we ook in drukke weken deze tijd blijven kunnen (en willen want: willen is kunnen)maken, is een heel groot geluk en daarvoor kus ik mijn beide handjes want dat geeft ons voldoende energie om er terug een weekje tegenaan te gaan!

Veel liefs
Kris
XxX

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s