Ja, je mag me feliciteren!

Ik schrik ervan hoeveel mensen raar opkijken over ons plannen om te in het huwelijksbootje te stappen na 7 jaar en krijgen dan ook meer een “waarom” dan een “proficiat” te horen. Vanavond kreeg ik van een collega zelfs de vraag of het uit romantische overwegingen dan wel uit praktische overwegingen was dat we trouwen. Ik stond helemaal perplex van de vraag en eenmaal thuisgekomen kroop ik in mijn pen. Omdat ik volledig in shock was na de vraag. Omdat er blijkbaar een woordje uitleg nodig is. Samengevat kan ik alvast vertellen dat het antwoord op de “waarom”-vraag na 7 jaar dezelfde is als na 7 maanden. Omdat hij de liefde van mijn leven is en we geloven dat we samen oud kunnen en zullen worden.

Wat zijn de huwelijksverwachtingen nu na 7 jaar en 2 kids?

Ik durf te zeggen dat onze verwachtingen realistischer zijn dan die van prille tortelduifjes én dat onze kansen zelfs groter zijn dan die van een jong en naïef koppeltje dat elkaar alleen nog maar in de goede dagen kent. Ik hoef namelijk niet te fantaseren over een huisje, tuintje en kindjes en daarbij te hopen dat mijn geweldige vriend een liefhebbende goede papa zal zijn. Nee, ik wéét dat…

Wij zijn 7 jaar samen, we weten dat we heel wat lachen en plezier maken in de goede dagen, maar weten dat we ook op elkaar kunnen rekenen in de kwade dagen. Samen hadden we al 7 jaren -7 lentes en 7 zomers, maar ook 7 herfsten en 7 winters-, kregen we 2 kindjes, moesten we zoeken naar een werk-gezin-balans en taakverdelingen die voor ons werken en kwam daarbij alles wat erbij komt als ouder van een Koolen-de Vries-kindje. En uit dit alles wat we al meemaakten, zowel positief als negatief, uit elke zonnige dag, maar ook uit elke storm, komen we sterker uit.

Waarom trouwen?

Omdat de rozengeur en maneschijn altijd mooi meegenomen is, maar ook omdat ik er vertrouwen in heb dat we ons altijd uit de moeilijke tijden zullen redden, omdat we weten wat we aan elkaar hebben, omdat onze manier om afwisselend sterk te kunnen zijn voor elkaar perfect in balans is, omdat we altijd samen blijven lachen! Omdat we een team zijn, omdat hij de man van mijn leven is, omdat hij de man is waarmee ik nog veel avonturen wil beleven, omdat hij de man is met wie ik nog veel wil lachen én nog veel wil huilen, daarom trouwen wij na 7 jaar! Dus ja, een proficiat is wel op zijn plaats…

Veel liefs
Kris
XxX

34 reacties

 1. Gefeliciteerd! Wat reageren mensen soms raar zeg. Mijn vriend vroeg me na ruim 6 jaar en na 1 kind. We weten nu tenminste wat we aan elkaar hebben. De trouwplannen maken we nu voor volgend jaar en dan zijn we 8 jaar samen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Gefeliciteerd. Belachelijk dat ze het vragen. Dat ze gewoon blij voor je zijn. Al zou je wel uit praktische overwegingen trouwen dan is dat eigenlijk ook altijd uit liefde omdat je het beste voor de ander wilt mocht je wat gebeuren. Ik heb je stukje echt met verbazing gelezen. Dat mensen dat echt vragen. Misschien ben ik daar nog wat naïef in.

  Geliked door 1 persoon

 3. Gefeliciteerd! Wat leuk dat jullie gaan trouwen. Wat raar ook dat mensen vragen waarom. Als ik mag trouwendan ben ik veel langer samen met mijn partner en ook 2 kindjes verder. Wij hebben onze kinderen erbij. Een prachtig geachenk om samen te delen met ze. Geniet van jullie dag!

  Geliked door 1 persoon

 4. Misschien ligt het er ook aan met wat voor mensen je omgaat/in je omgeving? Ik zit dan in een relatie van bijna 6 jaar, ook 2 kids. Maar de mensen om ons heen zitten juist steeds te vragen wanneer we gaan trouwen! hihihi! Nou ik kan ze nu iig vertellen dat het volgend jaar gaat gebeuren!

  Geliked door 1 persoon

  • Geweldig, proficiat! De meesten die ons kennen als koppel zijn wel positief. De negatieve reacties komen meer op mijn werk, misschien dat in een werkomgeving iedereen meer zakelijk denkt… Geen idee!

   Like

 5. Super gefeliciteerd! Ik snap niet dat mensen de waaromvraag (durven) stellen? Mijn vriend en ik trouwen 20 mei en zijn 3 dagen later 9 jaar samen. We hebben dan nog wel geen kinderen en ik word maandag pas 26, maar toch zijn we dus al erg lang samen. 🙂 Ik vind ook dat jullie nu veel zekerder zijn van je relatie en wie welke rol inneemt! Geniet er van! xx

  Geliked door 1 persoon

 6. Mensen zijn nu eenmaal raar. Als je na zoveel jaar wenst te trouwen, lijkt het idd. wel dat je je moet verantwoorden. Maar ik denk dat er in jullie geval maar 1 antwoord is : “Echte Liefde”. Dus een welgemeende proficiat is zeker aan de orde.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tja, waarom is die vraag zo raar? Er zijn zoveel mensen die trouwen uit praktische overwegingen, daar is ook niets mis mee. Tegenwoordig mag je niets meer vragen, je mag alleen nog bevestigend knikken en je moet maar raden waarom mensen doen wat ze doen. Ik denk dan: mensen die vragen stellen zijn geïnteresseerd, daar is toch niets mis mee. Ok, steeds dezelfde vragen krijgen kan vervelend zijn, maar dat heb je ook als je zwanger bent. Maar in beide gevallen zijn felicitaties natuurlijk op zijn plaats :-).

  Geliked door 1 persoon

  • Dag Sally, precies, na een felicitatie mag je me alles vragen, maar dat eerste gebeurt nou eenmaal niet altijd. Om jouw voorbeeld van zwanger zijn te citeren: mocht je bij een tweede of derde zwangerschap de reactie krijgen “waarom nog een kind?” zou je daar ook niet vrolijk van worden. Ik begrijp dat sommige mensen het nutteloos vinden te trouwen als je al lang samen bent en al kinderen hebt, omdat dat wel meer is dan een huwelijk, zoals ik bijvoorbeeld meer dan 2 kinderen (voor mezelf) te veel vind. Dat laatste neemt echter niet weg dat ik iedereen respecteer en ook bij een zevende zwangerschap wel zal feliciteren. Dus ja, ik verwacht wel hetzelfde terug.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s