Familie-etentje @Jeffrey’s

Elk jaar in november gaan we met de familie uit eten om de verjaardagen van jongste broer Stefaan, mezelf en oudste broer Matthias, die respectievelijk in oktober, november en december plaatsvinden te vieren. Hoewel we meestal geen risico’s nemen en voor een vaste waarde kiezen als à la Fou d’O of (meestal) Deboeveries, voelden we ons avontuurlijk en probeerden we een nieuw adresje in Vosselare uit; Jeffrey’s. Met een team dat wel al ervaringen opdeed in Fou d’O, Huyze Waterloos, Auberge du Pecheur en Bonaparte, kon dit niet misgaan. Bij het binnenkomen werden we al heel erg verrast door het interieur dat bij ons allemaal in de smaak viel.

 

In tegenstelling tot een aantal voorgaande edities, kozen we deze keer om zonder de kindjes op stap te gaan en namen we de teleurstelling aan grootouders’ en overgrootmoeders’ zijde én een portie schuldgevoel aan onze zijde er dan maar bij terwijl we onszelf troostten met de gedachte dat ons zoontjes liever spelen en plezier maken bij opa en bobonne dan te moeten uren stilzitten aan tafel… We waren dus helemaal relax en vrij en hadden alle tijd om het suggestiemenu te nemen die van start ging met een fazantkroketje.

 

Tijdens het wachten op de gebakken coquilles -die overigens niet perfecter konden zijn!- wisselden we cadeautjes uit.

 

Als hoofdgerechten volgden omegabaars met puree en hertenfilet beide die ook minstens even goed smaakten als ze eruit zagen. Omdat we het de laatste tijd zo druk hebben, met huwelijksplanning –o ja, dat belooft, want we zijn nog maar pas begonnen-, met veranderingen in het huis –die zijn dan weer wel bijna afgelopen- en doktersbezoeken –die waarschijnlijk nog wel de ganse winter zullen aanslepen- genoten we ervan om onze voetjes onder tafel te kunnen schuiven, met lekker eten, in een goed gezelschap en in een mooi kader!

 

De desserts, ofwel panna cotta ofwel dame blanche, waren een ideale afsluiter van dit geweldig menu en deze geweldige avond. Omdat we blijkbaar allemaal behoorlijk moe zijn wegens drukke shiften of nieuw werk of de algemene herfstvermoeidheid én omdat we intussen al de laatste gasten waren, namen we afscheid van elkaar na de koffie. Het werd een heel gezellige avond, we praatten bij, we maakten plannen voor eindejaar en eindigden met de conclusie dat we dit vaker moeten doen… Vaker naar Jeffrey’s komen én vaker met de broers afspreken want beiden smaakten naar meer…!

 

Veel liefs!
Kris
XxX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s