Eigen baas met webshop

Het eerste plan was om de titel mysterieus te houden, maar na een tiental vage werktitels, besloot ik gewoon met de deur in huis te vallen. Een paar weken terug schreef ik al over het afscheid bij mijn vorige werkgever LVD, dat na meer dan 10 jaar best wel heftig was, maar nu kan ik ook eindelijk vertellen waarom ik een geweldige baan liet staan. Om mijn eigen baas te worden en zelf mijn webshop te beheren.

Ik denk dat ik ondernemersbloed, zoals dat dan heet, in me heb, want ik heb altijd al zelfstandig willen zijn. Voor de geboorte van onze zonen was ik ook een aantal jaar zelfstandig als coach in bijberoep, maar de combinatie werd onhoudbaar, keuzes dienden gemaakt te worden en ik volgde mijn hart dat bij de plaatbewerking lag. Jaren bevond ik me in een tweestrijd omdat ik enerzijds zelfstandig wou worden, maar anderzijds gebeten ben door de microbe van het plooien.

Tijdens onze huwelijksreis deze zomer, leken de puzzelstukjes in elkaar te vallen en zag ik dat er maar één oplossing was; zelfstandig beginnen in plooigereedschappen. Na maanden van rekenwerk, prognoses maken, financiële plannen uitwerken, prognoses maken (en ja, eventjes minder bloggen), heb ik de stap gezet. Vanaf heden kan iedereen dus voor alle plooigereedschappen en accessoires terecht op www.dstools.be.DS-TOOLS---Logo

Veel liefs
Kris
XxX

Meer lezen? Lees hier het einde van een mooi liefdesverhaal, afscheid bij mijn vorige werkgever.

21 reacties

 1. Wat goed dat je die stap gezet hebt. Ik zou ook best een webwinkel willen starten maar met wat…? Ik moest even kijken wat plooibewerking was en wauw, ik vind dit stoer. Maar ja, je bent ingenieur en wel de knapste die ik ooit gezien heb ook nog 😉 Dus helemaal in jouw vakgebied.
  Heel veel succes!

  Like

 2. Heb even flink door je website gestruind. Moest toch in ieder geval weten waar je aan begonnen was, voor ik je een reactie kon geven. Plooigereedschappen. Ik snap het nu. Mooi werk!
  Heel veel succes met je webwinkel en met je gezin!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ondernemersbloed, ik ken het 😉 Je shop ziet er goed en professioneel uit, mooi hoor, wens je veel succes. Ik was 12 jaar lang zelfstandige en toen ging ik weer in loondienst (na mijn scheiding was het om praktische overwegingen nodig). Dat heb ik nu vier jaar gedaan en het zijn de minst gelukkige jaren van mijn leven geweest. Ik heb het benauwd en zit inmiddels ook in een burnout – ik ben nu dan ook mijn stap terug naar zelfstandigheid aan het voorbereiden. Het is hard werken maar het loont zo erg.

  Geliked door 1 persoon

  • Na 12 jaar zelfstandig, terug in loondienst is inderdaad niet fijn. Ieder moet het voor zichzelf uitmaken, maar als je al die ervaring hebt en je nu toch niet gelukkig bent, lijkt me dit de juiste stap.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s