Wie is DE MOL tag #2

In navolging van Nederlandse collega-bloggers, begon ik vorige week een Vlaamse “Wie is DE MOL tag” en ik ben al helemaal in de ban van “De Mol” en met een 900.000 kijkers ben ik zeker niet alleen. Omdat ik er meestal intuïtief helemaal naast zit, besloot ik het dit jaar wetenschappelijk aan te pakken, met een puntensysteem waarin ik per opdracht punten toeken van 1 tot 5 met 1 de laagste score op de molfactorheidsschaal en 5 de hoogste score.

Algemene indruk:

Intuïtief zit ik op Eline en Robin en denk ik dat Bertrand en Davey bewust worden verdacht gemaakt door goed geselecteerde beelden in de montage, maar omdat ik mijn intuïtie niet ga volgen, ga ik hier dan ook geen punten gaan toekennen.

Opdracht 4 “Busrit met Hans”

De kandidaten werden opgesplitst in duo’s:

 • Bouba en Sam gingen naar het “Aquarium Two Oceans” waar ze pasvragen boven 1.500 € verkozen, zonder tactiek vissen gingen tellen en faalden. => 4 punten voor beide.
 • Davey, Eline en Marzena gingen naar “Kasteel de Goede Hoop”, kozen wel voor het geld, maar faalden en hiervoor zie ik vooral Eline als verdachte door de eerste keer het goede antwoord af te raden, de tweede keer het antwoord just in time (of just too late?) te vinden (of beter: Davey de woorden uit de mond te nemen en zelf het antwoord op te eisen) én dan nog de verkeerde kant op te lopen. => 5 punten voor Eline.
 • Annelies en Bertrand kozen voor pasvragen, probeerden zonder succes liedjesteksten aan te vullen. => 4 punten voor beide.
 • Jolien en Robin kozen voor geld en faalden in de diamantproef. Zag ik daar Robin last minute niet de juiste diamanten nog snel wisselen? => 4 punten voor Robin.
 • Hans moest dezelfde vragenlijst invullen als Jessica en kreeg een groen scherm. Hier vind ik op zich niet veel verdacht aan want als Jessica op het verkeerde spoor zat, kon zij ook gerust alles fout hebben gehad. Bovendien kreeg hij de vragen vooraf mét het molboekje van Jessica…

Opdracht 5: “Leeuwenkooi en gospelkoor”

In deze opdracht merkte ik ook veel verdacht gedrag, opnieuw een zeer mooie montage denk ik. Volgende zaken vielen me op:

 • Annelies en Eline falen in de zangproef, Sam slaagt met het grootste bedrag op de teller. => 1 punt voor Sam, 4 voor Annelies en Eline.
 • Robin deed terug hetzelfde als vorige week, veel te laat met oplossingen komen en anderen verdacht maken. Als mollenjager hou je het volgens mij voor jezelf als je opvalt dat iemand iets saboteert. Hij maakte de puzzelaars zenuwachtig om dan te doen alsof hij met de oplossingen kwam, ontdekte (na een uur) dat zijn slot open was, probeerde de schuld af te schuiven, vertelde veel te laat dat hij een sleutel bij zich had, kwam net op tijd (misschien bedoeld als net te laat?) met het idee om achter de dobber te vissen, stond tijd te verliezen aan het hek van de knop én wou dan nog eens zelf op de knop duwen. Bovendien leek hij op een gegeven moment iets uit zijn zak te halen, een timer bijvoorbeeld? => 5 punten voor Robin.
  img_3777
 • Davey en Hans waren redelijk passief in deze opdracht en voegden niet echt iets toe. => 4 punten voor beide.
 • Bertrand, Bouba en Jolien deden niets opvallends. => 3 punten voor deze drie.

Samenvatting:

bedragen

De mol heeft deze week heel wat af kunnen mollen want waar er vorige week ongeveer evenveel uit de pot bleef als erin ging, is er nu maar 4.500 € gewonnen en bleef er 7.500 € uit. En toch, als het mijn verdachte Robin is, heeft hij het bijzonder slecht gedaan in de proef met de leeuw, als het mijn tweede buikgevoel Eline is, heeft ze het schitterend gedaan want beide proeven waar ze in zat mislukten.

Met mijn punten kom ik op volgende stand:
punten
Dit resulteert in een zeer grote stijging voor Eline, die vorige week voor mij het minst verdacht was, een laagste score voor Sam, gevolgd door Marzena en in volgende nieuwe top :

 1. Robin (24)
 2. Bertrand (23) en Davey (23) en Hans (23)

Publieksfavoriet Bouba en verdachte van vorige week Jolien vielen af. Jolien verdacht Bouba en Bouba zelf wist het niet, dus daar worden we niet wijzer uit. Toch heb ik de eliminatieronde meermaals na elkaar bekeken en er viel me iets vreemd op bij Eline, namelijk dat er 3 (!) maal een rode bol verscheen als zij in beeld was. Dat Robin tranen in zijn ogen kreeg van spanning bij de zangproef, maar het compleet droog hield bij zijn eigen naamafroeping vond ik overigens ook wel vreemd.

 

Ik hoop dat jullie het allemaal even spannend vonden, vraag me af wie voor jullie de Mol is en hoop dat jullie evenveel uitkijken naar volgende maandag!

Veel liefs
Kris
XxX

Deze tag mag je vrij gebruiken, maar vergeet je zeker niet de bedenker te vermelden met een link? Dankjewel!

12 reacties

  • Ha, een ideale geheugentraining, zo had ik er nog niet over nagedacht… Als je interesse hebt voelt het nochtans niet zo hier, is zoals naar een soap kijken, je kent de karakters gewoon, zonder studiewerk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s