Wie is DE MOL tag #3

Na de overzichten van afgelopen twee vrijdagen hier en hier, bezorg ik jullie hierbij mijn derde post over “Wie is DE MOL”. Ik tracht de zaken dit jaar wetenschappelijk aan te pakken omdat ik er intuïtief meestal grandioos naast zit. Concreet ken ik punten toe van 1 tot 5 met 1 de laagste score op de molfactorheidsschaal en 5 de hoogste score.

Opdracht 6 “Raadsels, droedels en  ongeleide projectielen”

Vier kandidaten zijn ongeleid projectielen, moeten een raadsel oplossen, 2 kandidaten zijn de controlefreaks die de geldinzet bepalen en 2 kandidaten doen bereiden devolgende proef voor.

 • Davey, Eline en Sam slaagden niet in de raadsels die overigens best wel moeilijk waren => 3 punten voor alle drie.
 • Bertrand slaagde in het lampenraadsel dat overigens ook niet zo moeilijk was. => 2 punten.
 • Hans en Robin hadden de geldknop in handen, verloren er te veel tijd met het kinderraadsel van Bertrand, maar meest opvallend was Robin die de alles of niets herkansing verpestte door de geboetseerde pinguïn van Hans (duidelijke gebaren inclusief) aanzag voor een mol. => 3 punten voor Hans, 4 voor Robin.
 • Annelies en Marzena bereidden de opdracht voor, zonder veel bijzonderheden. => 3 punten voor beide.

Opdracht 7: “Kunstroof in natuurhistorisch museum”

Na een avondje in de bar, moeten de kandidaten onder leiding van Annelies en Marzena objecten stelen uit het museum.img_4332

 • Sam en Davey slaagden in de eerste opdracht van 500 €. => 2 punten voor beide.
 • Bertrand en Eline faalden in het te vroeg rechtstaan wat Eline deed en waar ze overigens Bertrand van beschuldigde. => 3 voor Bertrand, 4 voor Eline.
 • Hans en Robin slaagden in hun opdracht. => 2 punten voor beide.
 • Annelies en Marzena konden het team goed begeleiden, al was dit enkel de verdienste van de West-Vlaamse Marzena, want Annelies zei niets tijdens deze opdracht. Het meest verdacht vond ik dat iedereen er zich aan stoorde, er dus ongetwijfeld ruzie over werd gemaakt, maar dat er niets over wordt uitgezonden, met uitzondering van het flauwe excuus over een black-out. => 5 voor Annelies, 3 voor Marzena.

Opdracht 8 “Rood scherm en eliminatieronde”

In deze opdracht ben ik ervan overtuigd dat Sam een rood scherm kreeg en dat hij Bertrand verdacht. Hieruit zouden we kunnen besluiten dat Bertrand zeker niet de mol is en Sam zijn winstkansen gevoelig zijn gestegen. Volgende drie personen vond ik het meest verdacht en scoren 4 punten:

 • Annelies heeft de proef laten verliezen en heeft niet veel moeite gedaan om de groep te overtuigen dat zij niet het rode scherm kreeg. Ook het afscheidscadeau aan Marzena was wel heel vreemd, al kan dit een toeval zijn, waar de programmamakers dankbaar gebruik van gemaakt hebben.
 • Eline omdat ze erg de leiding nam in de discussie over Annelies, Bertrand of Sam en zij in de plaats van de groep besloot dat het niet Sam was.
 • Robin omdat hij de groep ook heel erg stuurde, vooral van Sam weg dan.

Samenvatting:

bedragen

Deze week werd er amper 2.000 € gewonnen en bleef er 8.000 € uit.

Met mijn punten kom ik op volgende stand:
top-3
Heel frappant is dat mijn top-3 door elkaar wordt gegooid met 2 nieuwkomers en volgende resultaat met nog steeds Sam met de laagste molwaarschijnlijkheidsfactor en deze nieuwe top-3:

 1. Robin (34)
 2. Annelies (33)
 3. Eline (32)

Populaire verdachte Marzena moest de groep verlaten en net zoals ik vorige keer iets apart opmerkte bij de eliminatie van Eline, zag ik nu vreemde letters verschijnen in de oplossing van het raadsel van Sam.

 

 

Momenteel geraak ik er niet wijs uit, maar als iemand een idee heeft, reacties altijd welkom!

Veel liefs
Kris
XxX

Deze tag mag je vrij gebruiken, maar vergeet je zeker niet de bedenker te vermelden met een link? Dankjewel!

8 reacties

 1. verdorie, ze maken het ons toch moeilijk he. Ook door de montage vind ik! Volgens mij is de mol bij de 6 ‘tooghangers’, want het was dan wel makkelijk om de anderen wat meer te doen drinken. Ik verdenk nu ook meer Eline, de bewegingssensor vond ik ook louche!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s