Wie is DE MOL tag #1

Hoewel ik totaal geen tv-mens ben, beleef ik nu hoogtijden want mijn drie lievelingsprogramma’s zijn alle drie op televisie. Ik heb het dan over “Temptation Island” (ja, guilty!), “Blind Getrouwd” en uiteraard “De Mol”.

In navolging van Nederlandse collega-bloggers, begin ik dan ook graag een Vlaamse “Wie is DE MOL tag” want voor wie het nog niet wist; het nieuwe seizoen van “De Mol” is afgelopen maandag gestart en iedereen heeft al wel een mening over wie de saboteur van het avontuurlijke spel wordt. Omdat ik er meestal intuïtief helemaal naast zit, besloot ik het dit jaar wetenschappelijk aan te pakken, met een puntensysteem waarin ik per opdracht punten toeken van 1 tot 5 met 1 de laagste score op de molfactorheidsschaal en 5 de hoogste score.

Algemene indruk:

Met een combinatie van buikgevoel, eerste indruk, eerste voorstelling en eerste beelden van de kandidaten kwam ik tot:

 • 2 voor Eline (vergelijking afvallen met klein stukje chocolade)
 • 3 voor Annelies (afvallen zou knetsen), Marzena (neutraal), Robin (afvallen betekent dat anderen meer geschikt zijn), Sam (vindt afvallen soort van afgang)
 • 4 voor Bertrand (vastberaden ver te geraken, vergelijking Gilles vorig jaar), Bouba (te (?) sympathiek), Hans (wil graag mol zijn), Jessica (kijkt niet in camera)
 • 5: Davey (uiterlijk, lach en afvallen zou niet tof zijn), Jolien (kijkt niet in camera + inschatten wat doen om niet als eerste af te vallen wijst op iemand die zich op de achtergrond kan houden wat een goede mol-eigenschap is + gevoel)

Opdracht 1 “Met 10 of 11 naar Zuid-Afrika?”

De ontvangst aan de luchthaven met de BMW’s, die meteen de eerste proef was, waarbij 5000 € niet werd gewonnen, deed me volgende besluiten:

 • 3 voor Davey, Eline, Jolien, Marzena, Robin en Sam omdat ze drukten.
 • 4 voor Annelies, Bertrand, Bouba, Hans en Jessica omdat ze niet drukten. Immers als de Mol de info al kreeg van zijn chauffeur dat iemand anders had gedrukt, hoefden ze zelf niets meer te doen.

Scores heb ik nadien aangepast aan hints die ik meende te horen bij het binnenrijden in de luchthaven. Eén van hen is de winnaar (Bouba komt in beeld => 3 i.p.v. 4), in de groep zit ook een saboteur (Davey komt in beeld => 4 i.p.v. 3) en dat is de Mol (Robin komt in beeld en beweegt zijn hoofd => 5 i.p.v. 3). Sam die een showroomadviseur van BMW is terwijl alles ook in BMW’s gebeurde, vond ik ook een reden om Sam een punt hoger te laten scoren.

Opdracht 2: “Nelson Mandela – 27 km lopen”

In de loopopdracht merkt ik bij meerderen een verdacht gedrag. Het foute antwoord van de politie-inspecteur over de Oostkantons in West-Vlaanderen liet niemand niet onberoerd, anderzijds is het zo fout dat het bijna niet bewust kan zijn, want een andere Waalse provincie dan Luik zou logischer en geloofwaardiger geweest zijn te antwoorden. Marzena leek ook maar te blijven treuzelen bij de bagage en hield zich bezig met kleuren van All Stars, tekeningen van kousen, chips van Sam, terwijl ze truien en dergelijke zware baggage liet liggen. Globaal kwam ik op volgende punten:

 • 3 voor Annelies (niet altijd beste vragen gesteld: Google vraag leek me eenvoudiger dan de Roosevelt vraag, maar door haar leeftijd geef ik haar nog net het voordeel van de twijfel, bij de Verenigde Naties vraag boven mozzarella had ik meer twijfels), Sam (goed op balansproef), Jessica (kettingproef lukte gewoon niet), Hans (neutraal wegens niet aanwezig).
 • 4 voor Robin (deed wel erg zijn best om Bertrand verdacht te maken), Eline (evidente vragen over Oostkantons en Verenigde naties fout), Bouba (deed eerst niet veel moeite voor de balansproef), Jolien (bijna niet gezien in bagageproef), Davey (wou zelf lopen, leek nadien veel inzicht te hebben in kettingproef die dan toch niet slaagde).
 • 5 voor Bertrand (verdacht door per se te willen lopen en na 20 minuten tempo al te willen verlagen), Marzena (foute keuzes en veel tijd verloren in bagageproef).

Opdracht 3: “Geblinddoekt van de stoel vallen”

Iedereen heeft gesprongen, dus hier scoort iedereen voor mij evenveel punten. Bertrand had zich misschien een iets verdacht gemaakt met toch weer per se te willen gaan ondanks zijn hoogtevrees, maar deze wijt ik dan aan de televisiemakers en de montage. Tenslotte is ook deze proef gelukt en heeft niemand geboycot.
img_3666

Samenvatting:
demol-2017-02-10

Zo kom ik dan tot volgende top-3 na deze eerste aflevering:

 1. Davey (16 en ondanks ex aequo volg ik mijn buikgevoel hem op 1 te zetten)
 2. Bertrand (16)
 3. Robin (15) en Jolien (15)

“De Mol” heeft nog niet heel erg veel gemold deze eerst aflevering; de enige grote overwinning was het afdrukken en daarin heeft de mol nog niet eens een groot aandeel gehad want 6 personen waren hiervoor mee verantwoordelijk. Al kan dit laatste uiteraard ook weer voor Hans als mol pleiten.
demol-2017-02-10-geldpot

Jessica viel deze aflevering af. We kregen niet echt te zien wie zij verdacht als mol, dus we leren er niets uit, behalve dan dat we zagen dat Hans volgende week terug zijn opwachting zal maken in de groep.

 

Ik hoop dat jullie het allemaal even spannend vonden, vraag me af wie voor jullie de Mol is en hoop dat jullie evenveel uitkijken naar volgende maandag!

Veel liefs
Kris
XxX

Deze tag mag je vrij gebruiken, maar vergeet je zeker niet de bedenker te vermelden met een link? Dankjewel!

12 reacties

 1. Wauw, je hebt al een heel systeem op poten gezet om de kandidaten te beoordelen! I’m impressed 🙂 ik volg de mol ook, en net als vorig jaar zal ik om de twee-drie afleveringen over mijn ideetjes bloggen. Ik zat er vorige keer flink naast 🙂 dus ik ben er niet zo goed in! Maar t is wel heel leuk 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Zowel De Mol als Blind Getrouwd volgen wij ook. Als het programma nog wat verder gevorderd is, ga ik er ook over bloggen. Nu verdenk ik Marzena en Hans, maar dat zal waarschijnlijk nog veranderen naarmate het programma vordert

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s