Valentijn voor mama’s en papa’s: love it or hate it…?

Met de hartjeschocolade en hartjeszepen die ons in elke winkel om de oren slaan -zelfs in de pitazaak ontsnap je niet aan rode hartjes- is het dit jaar onmogelijk om Valentijn te vergeten. Waar is de tijd dat we het zelf vergaten en de avond zelf besloten naar de film te gaan of iets te gaan eten? O ja, dat was in het pre-kinderen-tijdperk

Wat me dit jaar heel erg opvalt, is dat het commercieel succes en de -overdreven?- aandacht in de winkels de mensen lijkt te hebben opgesplitst in twee groepen; de Valentijn-lovers en Valentijn-haters. Volgens alwetende wikipedia.be is Valentijn de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen of kaarten. Het zou echter pas sinds midden de jaren ’90 zijn dat Valentijn een groot commercieel succes is geworden. Het is vooral van hieruit dat alle anti-Valentijn-argumenten komen. Het is een rebelleren tegen de kitscherige beertjes en de commerciële uitbuiting van deze liefdesdag.

Nu, voor ons hoeft de commerce er rond helemaal niet (meer), ik zit dan ook niet te wachten op een groot pluchen hart, maar ik kijk des te meer uit naar de quality time met ons twee. Voor ons staat er overigens op 14 februari zelf niet veel op de agenda en zal het een paar weekends worden uitgesteld want in het leven als mama en papa moeten zaken wel meer op voorhand gepland worden.

Om terug te komen op de haters en de lovers; ik begrijp argumenten van beide kampen. Ik begrijp de lovers want niets is toch mooier dan je liefde te vieren en je geliefde, letterlijk dan wel figuurlijk, in de bloemetjes te zetten, maar ik begrijp ook de haters die het nogal geforceerd en commercieel uitgebuit vinden want uiteraard moet je je liefde elke dag tonen. Maar eerlijk, doen we dat wel? En ja, is niet alles commercieel uitgebuit? Hallo, Halloween? Overigens, Valentijn is nog niet achter de rug en de carnavalspullen liggen al in de rekken en ja, vandaag gespot in het Kruidvat: paaseieren! Bovendien bepaalt iedereen wel zelf tot in welke mate ze meedoen aan de commerce denk ik dan. En ja, ik beken, ik ben ook gezwicht voor een kitscherige reuze-Valentijnskaart! Dus ja, in alle eerlijkheid; ik een lover! Als we teruggaan naar de essentie en vieren dat we geliefden hebben in ons leven, met of zonder kaart, kan Valentijn alleen maar positief zijn, toch?

Veel liefs
Kris
XxX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s