Wie is DE MOL tag #5

Slimme mol, domme kandidaten en een saaie aflevering. Met deze omschrijvingen kan ik deze vijfde aflevering van “DE MOL” samenvatten. Toch heb ik ook deze week gezocht naar alle verdachte handelingen en zoek ik zoals elke week (zie ook hier, hier, hier en hier) alle kandidaten (pseudo-)wetenschappelijk naar mijn mol en geef ik kandidaten punten in functie van hun al dan niet verdachte handelingen.

Opdracht 12 “Acht GPS’en en het Electro-spel “

Deze opdracht werd –opnieuw!- onbezonnen en zonder tactiek gespeeld. Robin vertaalde de opdracht naar Hans en Davey in de auto als “Jullie moeten zeggen welke taal het is en wij moeten het opzoeken in het woordenboek” en vervolgde zelfs met “zeg al eens een woord”. Alsof iemand een woord uit een vreemde taal kan halen als je er 8 door elkaar hoort… Yeah right… Slechtste tactiek ooit. Of beste voor de mol. Robin bleef bovendien de leiding nemen in de groep en deed zijn moltaak goed, want veel kostbare tijd ging verloren en veel twijfel werd gezaaid. Is er echt nog iemand die niet door heeft dat Robin de mol is? Dat de juiste tactiek om in alle woordenboeken “links”, “rechts” en “rechtdoor” te zoeken, pas veel te laat door Davey werd bedacht, had niet veel invloed meer, want de tijd was bijna om. De mol gaf niet op, want Robin bleef maar praten om te verhinderen dat de vrienden de gps zouden horen. Het enige verrassende werd nog wel dat hun gokwerk -met een kans van nauwelijks meer dan 1 op 8- de opdracht deed slagen. Een toevalstreffer van formaat!

  • Annelies, Davey, Eline, Hans en Sam: neutraal, niets speciaals opgemerkt. => 3 punten.
  • Robin: alles aan hem schreeuwt MOL=> 5 punten.

Opdracht 13: “Mijnenveld en familieleden in de kooi”

In deze opdracht geen boycot te bespeuren, wel moeilijke vragen die iedereen vergeven worden ze niet te vergeten. Ik denk overigens niet dat iemand zijn geliefde na 12 uur vliegen een stofbom zou willen aandoen. Zelfs Robin, euh, de mol niet.

  • Annelies, Davey, Eline, Hans, Robin en Sam: => 3 punten.

Opdracht 14 “Paintball – de “Hunger Games” editie”

Naast alweer een saaie opdracht, onthoud ik dat Annelies en haar man na 2 minuten al uit het spel lagen en dus nogmaals bewezen werd dat “De Mol” geen spel voor gepensioneerden is, maar ook dat Eline niet alleen met haar slechte conditie, maar nu ook met haar zwakke prestatie in de schietopdracht, de reputatie van de politie-inspecteurs onderuit haalt. Dat Hans niet altijd nadenkt, vreemde keuzes maakt en nog niet in het minst dat er geen groepsgevoel meer is, want iedereen ging voor zijn vrijstelling. De mol hoefde hier dus niets te doen, want de kandidaten deden het zelf.

  • Annelies, Davey, Eline, Hans, Robin en Sam: => 3 punten.

Samenvatting:

bedragenIk bleef heel erg op mijn honger zitten in deze saaie aflevering waarin zo ondermaats en solo werd gespeeld dat de mol bijgevolg niets meer moest mollen. Er werd netto 500 € (1.500 – 1000) gewonnen en er bleef  11.500 € uit waardoor de pot nu op 19.000 € komt.

Omdat er niet veel gemold werd, blijft de top-3 hetzelfde, met Sam nog steeds minst verdacht en Robin meest.top-3

  1. Robin (58)
  2. Annelies (54)
  3. Hans (50)

Hans verliet de groep vandaag en zo is opnieuw een belangrijke verdachte van het grote publiek eruit… Binnenkort kan ik opscheppen dat ik het al wist sinds aflevering 2!

Veel liefs en een goede mollenjacht!
Kris
XxX

Deze tag mag je vrij gebruiken, maar vergeet je zeker niet de bedenker te vermelden met een link? Dankjewel!

5 reacties

  1. Ik ben er intussen ook helemaal van overtuigd dat Robin de mol is. (helaas vliegt mijn verdachte er wel de volgende aflevering altijd uit, dus ik ben benieuwd naar vanavond…)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s