Date night @Het Verschil

Vorige woensdag hadden we alweer de eerste pedagogische studiedag van het trimester en omdat de kindjes dan op logement gingen van dinsdagavond, besloten wij vorige week met ons twee iets te gaan eten. Een snelle hap -pasta of pizza- was de bedoeling, maar we belandden door een samenloop van omstandigheden in Het Verschil in Lede. Recensies en commentaren op dit restaurant zijn heel verdeeld, maar ik onthou vooral vanop Tripadvisor dat de bovenverdieping koud en ongezellig is. Met een reservatie op de benedenverdieping gingen we het zelf eens gaan uitzoeken in het verre Lede.IMG_6599

De ontvangst was hartelijk en we namen plaats in een heel mooi kader, waar ik koos voor de aanbevolen Portugese “Espumanté” en Benoit een Bacardi-cola. Er werd nogal wat (te veel) aangedrongen in het mijn liefje proberen overtuigen om een betere, oudere rum te nemen, maar mijn man hield voet bij stuk en koos voor een jonge rum. Deze werd geleverd met een hapje van witloof en een hapje van pompoen, beide perfect van smaak en origineel. Na het afruimen ervan kregen we toch een proevertje van de betere rum, wat enerzijds heel vriendelijk, anderzijds opdringerig was.IMG_6586

Als voorgerecht koos mijn liefje voor “garnaalkroketten” en ik voor de “verse tonijn met wakame, soja, sesam en brunoise van mango” die beide heel erg perfect waren.

IMG_6592

Hoofdgerechten werden de “dikke zeetong met schuimende hoeveboter en warme groentjes” en “geitenkaas met dikke schijven Jonagold”. Er werd wat vreemd gereageerd op de vraag naar een passende wijn, maar uiteindelijk kreeg ik een glaasje prima rode wijn. Wat betreft het eten werden de verwachtingen absoluut ingelost: de porties waren zeer ruim -zelden zo een grote zeetong geserveerd gekregen- en de smaak was heerlijk, zowel van de vis, de kaas als beide begeleidende groentjes.IMG_6595IMG_6598

Algemeen hadden we een hele leuke date night, gingen we onverwachts toch uitgebreid tafelen, leerden we een nieuw restaurant kennen, waar we zeer lekker aten en waar we wat mij betreft zeker nog eens terug gaan.

Veel liefs
Kris
XxX

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s