Date night @ Volta. Gent

Ik maakte al duidelijk dat mijn verwachtingen van 2017 best wel hoog zijn en toch is 2017 nog niet opperbest gestart, zo erg dat er zelfs nog geen date night is van gekomen… Woensdag konden we daar gelukkig verandering in brengen en het werd meteen een fantastisch begin.

Na ons bezoek van restaurant “Volt” in Berlijn twee weken geleden, waren we benieuwd om het zeer gelijkaardig concept in de Nieuwe Wandeling in Gent, “Volta.” te gaan ontdekken. We hoorden al zowel positief als negatief én het bezoek aan het bijna gelijknamige restaurant stond nog vers in ons geheugen gegrift, dus we waren heel benieuwd of het ook in Gent culinaire vonken zou geven…! We werden schitterend ontvangen en begeleid naar de bar waar we zeer warm werden onthaald en ons een cocktail werd aangeraden (vraag ik altijd want ik kan niet goed kiezen). Benoit bleef naar goede gewoonte trouw aan de standaard Bacardi-cola en ik liet me verrassen door de Bee my Honey, een cocktail met honing, lavendel, roze champagne en een vierde ingrediënt die ik nu even vergeten ben. Daarbij kwamen twee hapjes, die zowaar één van de beste hapjes waren die ik ooit heb gegeten en die de lat meteen torenhoog legden: een kalfszwezerik met verse pickles en een meringue van witloof; allebei zeer gewaagde, maar vooral zeer geslaagde combinaties.
img_3522Na de start in de bar, waar we een geweldig uitzicht hadden op het restaurant en de grote blikvanger van de zaal, namelijk de grote lamp die op een oude rolbrug was gemaakt. We namen de Volta.dinnermenu, die na nog twee kleine hapjes van start ging met een combinatie van Zeeuwse platte oesters en rund met miso, ook weer een unieke match. Benoit nam de extra kingcrab met avocado.

 

Elk gerecht werd perfect uitgelegd, de opmerkzaamheid was opmerkelijk, glazen en bordjes werden steeds zeer correct afgeruimd en bijgelegd en toch voelde alles heel gelaten en nonchalant in de meest positieve zin van het woord. Het volgende voorgerecht werd een coquille met een pompoenbereiding die eerlijk waar niet perfecter kon zijn! Vanaf nu klasseer ik gerechten van redelijk, over lekker, over excellent tot Volta. want de culinaire beleving in dit prachtig ingerichte industriële pand was schitterend.

 

Het eerste hoofdgerecht werd een mooie meid met broccoli, bloemkool en veel tuinkruiden. Omdat ik op de site las dat Volta. trots is op hun bio-groenten uit eigen moestuin en al meermaals in de prijzen vielen waaronder de Gault&Millau-titel “Beste groentenrestaurant” in 2013, had ik als groenteliefhebber hoge verwachtingen en ook deze werden perfect ingelost.

 

De gangen hadden een perfecte timing; niets kwam te traag zodat we geen tijd hadden in slaap te vallen –ja, is ooit al gebeurd!- en niets kwam te snel, we kregen voldoende tijd om te genieten van de beleving, van het interieur, van de bedrijvigheid in de open keuken waar je Davy De Pourcq samen met zijn team constant aan het werk zag en uiteraard om te genieten van elkaar want dit is natuurlijk waar “date night” over gaat. Het tweede hoofdgerecht werd een duifje met bloedworst en dat laatste is nu één van de weinige dingen die we allebei niet lusten, maar het duifje was heerlijk mals, perfect gebakken en heerlijk gecombineerd met de aardpeer en de jus.

 

Het is intussen wel duidelijk dat dit een avond werd met alleen superlatieven neem ik aan. Ook de afsluiter, een tiramisu voor Benoit en een kaasbordje voor mij dat ontzettend origineel werd uitgelegd, kon niet beter. Bij elk gerecht liet ik de sommelier -Philippe De Vogelaere?- overigens de passende wijnen per glas voorstellen en elke keer werd de keuze perfect en uniek en bij de kazen wist hij me zelfs te overhalen een gekoelde rode wijn te brengen, die ook nog eens heel erg in de smaak viel.

 

Eergisteren hebben we niet allen een restaurant van onze restaurant wishlist voor 2017 kunnen afvinken, we hadden ook een heerlijke avond in alle opzichten, met een perfect uitgewerkte menu, een opeenvolging van originele gerechtjes die allemaal ware kunstwerkjes bleken, mooie porties en we werden omver geblazen door de manier waarop ze dit oud elektriciteitsstation op een boogscheut van de Gentse gevangenis hebben kunnen omtoveren tot een warm en gezellig restaurant. Hoe enthousiast ik ook was van Volt in Berlijn, de score Gent-Berlijn werd nu toch 1-0

 

Veel liefs en tot een volgende date night!
Kris
XxX

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s