Dit was 2016 en dit wordt 2017

Hoewel stilstaan en terugblikken zaken zijn die ik meestal tracht te vermijden, kunnen we er rond deze jaarwisselingsperiode niet omheen. Zelfs Facebook drong zijn “in vogelvlucht” met #yearinreview2016 aan alle kanten op als afsluiter van het jaar.

Hoe was mijn jaar? Volgens Facebook het jaar waarin ik 2127 dingen leuk vond, voor onszelf werd het zoals elk jaar, met hoogtes en laagtes, al waren er dit jaar misschien extremere hoogtes en laagtes. Dit is mijn jaar in vogelvlucht, te beginnen met de mindere zaken (omdat ik liever in schoonheid eindig):

– 2016 was een jaar met 3 ziekenhuisopnames voor Thibaultje van februari tot juli. De ergste was uiteraard de craniosynostose, die overigens een heel goed resultaat heeft. Tijdens de laatste maand van het jaar had hij heel veel last van de winterziekten en hielden we ons hart vast voor een 4e ziekenhuisopname in 2016, maar zover kwam het gelukkig niet. Met dank aan de grootouders die de kindjes zoveel mogelijk opvingen overdag!

– 2016 was vooral een woelig jaar waarin we na vele onderzoeken te weten kwamen dat onze jongste zoon het Koolen-de Vriessyndroom heeft.

– 2016 was ook het jaar waarin we in onze moeilijke momenten het ware gelaat van mensen rondom ons hebben gezien en dit omvat zowel negatieve en pijnlijke ervaringen als heel positieve verrassingen.

– 2016 was ook het jaar waarin we vier mooie reisjes maakten. We gingen met ons vier naar Kos (foto’s kan je hier vinden), we gingen met de familie naar Bohan (de fotoverslagen kan je hier, hier en hier vinden), we gingen met zesentwintig Kool kid families naar Leeds (de samenvatting kan je hier vinden) en we gingen met ons twee tussen kerst en Nieuwjaar naar Berlijn. Dit (foto)verslag volgt binnenkort.

-2016 was het jaar waarin we als koppel en als gezin nog dichter bij elkaar kwamen en genoten van de kleine dingen.

– 2016 was een jaar waarin we zeer geregeld date nights organiseerden en al plannen maakten voor nieuwe dates.

– 2016 was het jaar waarin Guillaume in januari begon naar school te gaan –ja, al 1 jaar!- en vooral sinds september het begint leuk te vinden.

– 2016 was ook een jaar met veel mijlpalen voor Thibaultje, met de belangrijkste toch dat hij begon te kruipen en –tegen alle verwachtingen in- niet eens zo heel veel later dan de gemiddelde baby. Dankzij de kinesisten, de zwemlessen, de thuisbegeleiding van “De Kangoeroe”, de familie en bovenal dankzij Thibault en zijn ontzettend grote doorzettingsvermogen!

– 2016 was het jaar waarin we lotgenoten ontmoetten, dokter Koolen ontmoetten en een unieke ervaring opdeden met 26 andere “kool families”. Ik heb geen woorden om de liefde en verbondenheid te beschrijven die we voelden met deze allemaal zo verschillende mensen uit zoveel verschillende landen. De blogpost die ik schreef een uurtje na mijn thuiskomst geeft misschien wel een beeld.

– 2016 was het jaar waarin ik in februari ten huwelijk ben gevraagd, mijn trouwkleed vond –dit kan je overigens hier lezen-, een trouwzaal vond en de fundamenten, de ruwbouw als het ware, van het feest werden gemaakt. Het laatste overzicht van de huwelijksplanning kan je hier lezen.

Wat ik voor mezelf durf te hopen voor 2017 is op de eerste  plaats veel geluk voor ons gezinnetje wat te lezen is als: geen ziekenhuisopnames en geen bijkomende problemen naast de winterziektes die we er –al is het niet altijd van ganser harte- maar bij nemen. Daarnaast wens ik nieuwe grote stappen in de ontwikkeling van Thibault (stappen zou fijn zijn!), vorderingen met de zindelijkheidstraining en spraak van Guillaume, nog veel romantische date nights, een aantal leuke reisjes én uiteraard een geweldig huwelijksfeest en vooral een fantastisch huwelijk en dat laatste niet alleen voor 2017 uiteraard!

Verder wens ik aan iedereen een vrolijk 2017. Ik wens aan alle mensen veel liefde, aan alle kindjes een goede gezondheid, aan alle zieken veel beterschap, aan alle jongeren veel levensvreugde, aan alle mama’s veel geluk en een beetje tijd voor me-time, aan alle koppels veel dates en voldoende us-time.

Veel liefs
Kris
XxX

6 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s