Berlijn deel 1 (Hotel – Max – Volt)

Nee, deze week geen date night voor ons; enerzijds omdat het kerstvakantie is voor de kindjes en we volop van de tijd met de kindjes willen gaan genieten, anderzijds omdat we 5 dagen tussen Kerst en Nieuwjaar doorbrachten met ons 2 en we dus 4 date nights na elkaar beleefden en dus niet mogen klagen!

We vertrokken op Kerstdag naar Berlijn met de wagen en kwamen er rond 19u aan in het mooie Eurostars Berlin Hotel. Na ons geïnstalleerd te hebben in de kamer en deze volledig te hebben goedgekeurd, wilden we een typisch lokaal streekgerecht gaan eten zonder uren te tafelen en dat vonden we in de Maximilians. Lekker, eenvoudig, snel, zeer vriendelijke bediening én uiteraard schitterend gezelschap op deze eerste date night in Berlijn.img_3339
De eerste avond sloten we af in de Meisterschüler, een galerie met tevens (cocktail)bar.img_3340Op 26 december vierden we Benoit zijn 30e verjaardag en we begonnen deze avond met een aperitiefje in de bar van ons hotel.

Voor het diner gingen we op zoek naar het een zeer goed restaurant in Berlijn en kwamen we -onder andere via deze blog– uit op Volt, een voormalig transformatorstation dat prachtig industrieel en toch gezellig is ingericht, met zeer mooie koperen lampen als blikvanger.

Het werd een heerlijk gastronomisch dinertje, bereid met allemaal lokale producten.

We genoten van deze slow food -wat in Berlijn best wel uitzonderlijk is, merkten we tijdens de andere restaurantbezoekjes- maar vooral van elkaar en van een weekendje met ons twee dat we dit jaar echt heel hard nodig hadden.

Overmorgen meer over ons Berlijns avontuur!
Veel liefs
Kris
XxX

11 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s