Date night at Godot

Vorige woensdag trokken we nog eens naar Gent voor onze date night en wel naar Godot (voluit: Grand Café Godot). Ik herinner me nog de komst van dit restaurant alsof het gisteren was doordat het zich aankondigde met een grote sticker “wachten op…” aan het venster van het pand in de Hooiaard in Gent dat ze toen volop aan het verbouwen waren. Ik had die tijd namelijk pas het toneelstuk “Wachten op Godot” van Samuel Beckett gezien en ik voelde me ineens heel cultureel en heel intellectueel omdat ik de naam van een restaurant kon voorspellen… Godot was toen, een tiental jaar geleden, superhip en trendy voor cocktails of lunch en het bestaat nog steeds en nog wel in dezelfde format als toen. Ondanks een ietwat verdeelde meningen (3,8 op 5 via Google recensies en nr. 194 van de 724 restaurants in Gent op Tripadvisor), besloten we nog eens naar Gent te trekken en om de sfeer van de Gentse binnenstad  nog eens op te snuiven en om een avondje te tafelen in de voor ons nostalgische Godot.

IMG_5196En ja, Godot bleek een hele goede keuze! We startten met ons vaste drankjes –Cosmopolitan en Bacardi-Cola, what else?- en ik koos voor de Bruschetta met geitenkaas en rode biet, terwijl Benoit zich aan de scampi met 3 sausjes waagde. We genoten beide van onze smaakbommetjes en hadden verschillende mensen aan onze tafel die ons allemaal met een grote glimlach verschenen. Als hoofdgerecht moest ik niet lang twijfelen, want hier staat nog tonijnsteak op de kaart, één van mijn lievelingsgerechten dat een tijd erg populair was, maar nu lang niet meer overal te vinden is. Benoit nam de Chateaubriand. Beiden kregen we béarnaise en lekkere handgesneden frietjes. De groentjes wisselden we van kant: voor mij het slaatje, dat heel verzorgd was, inclusief gepelde tomaten –waar ik heel enthousiast van word!– en voor Benoit de warme groentjes, die ook perfect gebakken en smaakvol waren.

De porties waren best wel groot, maar we vonden de dessertkaart –boordevol chocolade!- zo aanlokkelijk dat we een dessert met brownie, mascarpone en aardbeitjes besloten te delen.IMG_5203 Zowel voorgerecht, hoofdgerecht als dessert waren helemaal af en ook over de bediening kunnen we alleen maar positief zijn, dus wat mij betreft mag Godot zeker hoger komen te staan in de Tripadvisor-ranking (die overigens niet alles zegt, wetende dat Volta pas op plaats 61 van de 723 komt, terwijl Volta echt in de top-5 hoort te staan naar mijn bescheiden mening…). Vanavond zet ik mijn beoordeling er ook nog, zodat ik alvast mijn steentje kan bijdragen.

Na een aantal date-night-loze weken, deed het ons heel erg deugd om nog eens met ons twee weg te zijn, om gezellig te praten en in alle rust romantisch te kunnen tafelen. Dankjewel liefje voor de super-avond: ik kijk al uit naar de volgende… Dankjewel broer om op de kindjes te passen!

Veel liefs
Kris
XxX

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s