De Grote Sinterklaasshow

Ook dit jaar gingen we opnieuw naar de Grote Sinterklaasshow van Studio 100. We hebben de fout gemaakt even te twijfelen om te gaan, waardoor we te laat onze kaarten hebben gekocht en daardoor iets te ver van het podium zaten, maar toch hadden we er heel veel zin in!

IMG_0367

IMG_0376IMG_0381IMG_0383

De show begon met het Studio 100 ballet en koor en werd gepresenteerd door James en Ellie, het meisje uit Kosmoo dat (niet echt) in een rolstoel zit. Echt of niet, het is sowieso fijn dat eens aan andere kinderen wordt gedacht.IMG_0385

De grote Sinterklaasshow bestaat doorgaans uit een opdracht die moet uitgevoerd worden en om die tot een goed einde te brengen, zijn alle Studio 100 helden nodig. Deze keer stonden beide wel vrij los van elkaar; James wou een Piet worden en tussendoor waren er optredens. Of zo leek het wel.

De eerste held werd ROX, die een “gekke” Piet op het podium bracht. Een mooie manier om niet in de zwarte-piet-versus-roetveegpiet-discussie verwikkeld te geraken vond ik. Wat wel een beetje flauw was, was dat enkel de auto er was en niet team ROX zijnde Rick, Olivia en Xavier er waren.IMG_0389

De volgende gasten werden Piet Piraat en zijn kornuiten, die een indrukwekkend optreden met zelfs podiumvuurwerk brachten.

IMG_0390IMG_0391

Daarop volgden Maya en de kabouters Plop, Klus, Kwebbel en Smal.IMG_0396IMG_0398

Er ontbraken heel wat Studio 100 karakters zoals Bumba, die zonder Bumbalu, kort even opkwam, zonder een liedje te zingen. Ook Wickie, Flin&Flo, Ghost Rockers, Prinsessia (al kan het afscheid van Prinses Roos daar voor iets in tussen zitten) en Lolly Lolbroek waren er niet bij. In plaats daarvan waren er -hoe kan het ook anders in het afscheidsjaar- meerdere Samson&Gert liedjes, die sowieso blijven scoren bij jong én oud.IMG_0401IMG_0402

De Baba Yega’s kwamen ook even tussendoor gek doen, gevolgd door de jongens en meisjes van Ketnet Musical en Campus 12. Dat laatste is niet ongewoon gezien deze groepen bijna uit dezelfde leden bestaan, maar deze hebben toch als doelgroep niet echt de kleinste fans, die net wel naar de Sinterklaasshow komen denk ik.IMG_0406IMG_0408IMG_0409

Dan kwamen de grote helden van onze kinderen, namelijk De Nachtwacht die hun nieuwste Volle Maan brachten. Intussen waren er een aantal acrobaat-pieten die heel indrukwekkende sprongen maakten.IMG_0410

De laatste die nog een liedje mocht zingen voor Sinterklaas zou komen, werd Mega Mindy die naar goede gewoonte van boven naar het podium vloog…

IMG_0412IMG_0419

…en toen kwam Sinterklaas op zijn paard de zaal binnen. Hij moest in zijn boek kijken, maar had heel goed nieuws want er bleken dit jaar geen stoute kinderen en hij zou zijn uiterste best doen bij iedereen langs te komen.IMG_0420

Tot slot kwamen de meisjes van K3 hun nieuwste nummer “Dromen” brengen en omdat ze dit jaar 20 jaar bestaan ook “Heyah Mama” waar het allemaal mee begon.IMG_0422

Als apotheose kwam iedereen nog eens op het podium voor het slotnummer maar niet zonder Gert in de bloemetjes te zetten voor 30 jaar Samson&Gert, wat ik zelf een tikkeltje raar vond.IMG_0426

Ik vond de show goed, gewoon goed. Eerlijk gezegd denk ik dat ik intussen wel meer gewoon ben -en daardoor ook verwacht- van de Studio 100 shows. Dit was een show op kindermaat, met meerdere optredens die elkaar opvolgden, zonder een duidelijke rode draad, zonder dubbele bodems en grapjes voor volwassenen, zelfs zonder veel buldergelach van de kinderen, met een James die we echt wel grappiger gewoon zijn én jammer genoeg ook met het ontbreken van meerdere hoofdkarakters die dan weer werden gecompenseerd door iets te veel aandacht voor Samson&Gert.

Dit alles is natuurlijk de kritische mening van mama, want de kinderen hebben hun ontbrekende helden niet gemist en waren vooral heel enthousiast dat ze de Nachtwacht en Sinterklaas hadden gezien. En wij maakten er vooral een hele fijne namiddag met ons vier van!

Hopelijk volgend jaar weer een top-show waar zelfs mama van omver geblazen wordt!

Wie is nog gaan kijken? Wat vonden jullie ervan?

Veel liefs
Kris

 

14 reacties

  1. Mooi dat je zo’n eerlijke en genuanceerde review geeft! Ik ken zelf te weinig van de Studio 100 karakters om het helemaal te snappen, maar ik krijg dankzij deze tekst toch een goed beeld van wat zo’n show inhoudt.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat ontzettend leuk en wat een blije koppies! Hopelijk zijn de shows volgend jaar of een andere show ook interessanter voor volwassenen, zodat het voor iedereen een heel leuk uitje is. Al zal mama wel genoten hebben van de blije gezichtjes

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s