Date night @ Sapporo Latem

Ons voornemen om wekelijks op date te gaan, lukt de ene week al beter dan de andere, maar de laatste tijd zijn we bijzonder goed in het plannen.

Vorige woensdag gingen we met ons twee nog eens naar Sapporo in Sint-Martens-Latem, dat dit jaar overigens zijn 10-jarig bestaan viert.

Sapporo is een Japans restaurant met een all-you-can-eat formule. Bij het binnenkomen krijg je een menukaart met een 80-tal gerechtjes in verschillende categorieën: maki, sushi, sashimi, salades, soepen, warme voorgerechten, tempura, teppanyaki en rijstgerechten. Ik hou niet van een buffetsysteem als je met twee personen bent, omdat het gegeven romantisch tafelen een beetje verdwijnt én omdat ik dan nooit weet wat met mijn handtas te doen: laat ik die staan aan tafel, dan voel ik me ongerust, neem ik die mee, vind ik dat ook weer zo gek. Maar het leuke aan Sapporo is dus dat je hier aan tafel wordt bediend. Gloednieuw sinds kort is dat je via een tablet bestelt: je kiest een aantal gerechtjes, klikt op verzenden en dan worden je bordjes aan tafel gebracht.IMG_0330

Als sushi liefhebber, blijf ik normaal steken bij de koude gerechtjes en kiest mijn man voor warme gerechten, maar deze keer probeerde ik ook een aantal teppanyaki en warme gerechtjes uit en ik moet zeggen: voor warme gerechten zijn er wellicht beter zaken, maar als sushi-restaurant is het top. Dus meer een aanrader voor sushi-lovers dan voor wie op zoek is naar de warme Japanse keuken.

Houden jullie van sushi?

Veel liefs
Kris

 

20 reacties

 1. Ik hou niet van sushi, dus als ik wel naar een restaurant als dit ga ( ideaal concept, precies wat je zegt, gezelliger dan een buffet en zo lekker) eet is alles behalve sushi 🙂 Ik vind het heerlijk eten en zo gezellig lang tafelen.

  Geliked door 1 persoon

 2. gelukkig, ik ben niet de enige niet sushi liefhebber. het is niet dat ik het niet eet, ik eet alles, ik ben een regelrechte kliko. Maar die hapjes kleffe rijst…het is mijn ding niet. Maar de manier waarop je in dit restaurant kan bestellen, is natuurlijk wel top

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik vind het heerlijk, maar zie het meer als borrelhapje dan echt als warm eten. Elke week op date met je partner? Wij houden meestal wel bewust de zondag voor ons tweetjes vrij, omdat we de rest van de week weinig tijd hebben om samen op pad te gaan, maar ik zie dat zelf niet zozeer als date eigenlijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Wij proberen elke week op date te gaan, maar lukt niet altijd. Een filmpje of een etentje, maar in de praktijk is het meestal een 2- of 3-tal keer per maand. Zondag vrijhouden is ook super!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s