Wie is de mol tag #3

Na eerdere exits van psychologe Kelly en maatschappelijk assistente Channy, startte deze aflevering met volgende 8 kandidaten.

 • Bahador, 27, financieel recruiter
 • Jeffrey, 40, chauffeur
 • Joke, 32, dierenarts
 • Katrien, 54, event manager
 • Lloyd, 21, student
 • Pascale, 45, marineofficier
 • Pieter, 33, priester
 • Steve, 60, arts

Zoals elke week, krijgt iedereen in het puntensysteem per opdracht 1 punt voor verdachte personen en 0 voor neutrale of  niet-verdachte spelers.

Opdracht 6: “Dorpsfeest in La Valenciana”

Joke, Jeffrey en Steve mogen in het piñataveld op zoek naar artiesten die in een mash-up moeten herkend worden. Joke en Jeffrey leken dit spel best goed te spelen, want Steve verknoeide het wel voor hen: Justin Bieber verwarren met Bon Jovi en Lady Gaga met Madonna? Het ouderdomsdeken van de groep maakt dit waar. Meer en meer denk ik dat hij geselecteerd is omwille van zijn licht wereldvreemde karakter. Samen verdienen ze amper 250 € van de 1500 €, dus verdacht genoeg om ze alle drie een strafpunt te geven.

Lloyd en Bahador beantwoorden kennisvragen en bekopen een fout antwoord met een shot tequila. Ze winnen 900 van de 1500 € en hierbij merkte ik niet veel verdachte handelingen op.

Katrien, Pascale en Pieter spelen het sombrero spel en gaan hierbij helemaal in de mist, winnen geel geld, dus deze vind ik alle drie verdacht.

Gewonnen inzet: 1150 € van de 4500 €

Opdracht 7 “Racen tegen een lokale racepiloot”

Jeffrey en Pieter lossen de vragen niet goed op, maar racen wel goed. Omdat ze maar 1000 € van de 3000 € verdienen, vind ik ze toch verdacht.

De BFF’s Lloyd en Bahador wisselen samen goed de band zodat ze de ronde kunnen vertragen.

Katrien fietst goed, Steve lijkt niet te slagen in die laatste 100 meter waardoor voor mij alleen de laatste verdacht is.

Joke en Pascale slagen weliswaar, maar leken toch allebei maar wat aan te modderen met de gele kabel, dus ook hier geef ik ze beide een punt. Hopelijk geen tunnelvisie.

Gewonnen inzet: 1000 € van de 3000 €

Opdracht 8 “Met de geldkoffers op de luchthaven”

Tijdens de onderhandelingen vond ik dat je over iedereen wel verdachte signalen kon aanduiden. Ik zag er een vijftal bij Joke die wel heel sterk in de verdediging op het voorstel van Jeffrey om binnengebracht geld te gaan tellen. Wat mij betreft, zal de mol zeker pasvragen kopen, dus geef ik sowieso een verdacht punt aan Joke, Steve en Pieter.

Gewonnen inzet: 0 € van de 3000 € en er gaat 2.500 € uit.

Mijn scorebord ziet er dus als volgt uit:

 • Bahador: 1 + 0 + 0 + 0 = 1
 • Jeffrey: 2 +1 + 1 + 0 = 4
 • Joke: 4 + 1 + 1 + 1 = 7
 • Katrien: 3 + 1 +0 + 0  = 4
 • Lloyd: 1 + 0 + 0 + 0 = 1
 • Pascale: 2 + 1 + 1 + 0 = 4
 • Pieter: 0 + 1 + 1 +1 = 3
 • Steve: 1 + 1 +1 + 1 = 4

Dit maakt dat mijn top-3-verdachten er als volgt uit ziet:

 1. Joke (7ptn)
 2. Katrien + Pascale + Steve (4ptn)

Door de laatste opdracht, komt er deze aflevering niets bij, maar gaat er 350 € uit (1150 + 1000 – 2500), terwijl er 10.500 € te winnen was. Dit brengt het totaal op 11.700 € van de te verdienen 34.500 € brengt. Deze aflevering betekende het einde voor de publieksfavoriet, Antwerpenaar Jeffrey.IMG_7181

En toen waren ze nog met 7…

Veel speurplezier en tot een volgende “De Mol”!
Kris
XxX

15 reacties

 1. Ik heb nog geen aflevering gezien van Wie is de Mol België, maar ik ga het zeker terug kijken. Ik had Wie is de Mol NL dit jaar weer goed, na twee jaar fout gezeten te hebben (daarvoor wel 2 jaar goed gehad achterelkaar). Echt een geweldig programma!

  Geliked door 2 people

 2. Ik heb eerlijk gezegd een keer een aflevering gezien. En snapte er toen niet veel van. Ook bovenstaande tekst zegt mij dus weinig. Maar het is schijnbaar heel spannend allemaal. Misschien me er toch eens in verdiepen 🙂

  Geliked door 2 people

 3. Ik vind het in NL juist veel beter dan hier in België… Al hebben ze dit jaar wel moeite gedaan voor de opdrachten! Mochten Lloyd of Baha de mol zijn, is het juist héél verdacht dat ze zoveel geld verdienen. Want bij de koffer opdracht gaat er juist veel geld uit! 😉 Mijn oog lag eerst op Jeffrey en Steve en nu bij Steve en Lloyd 🙂

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s