Naar kinderboerderij De Campagne

Gisteren was het zover, de eerste pedagogische studiedag van het schooljaar. Ik plande een dagje verlof en ging met mijn twee lieve kindjes op daguitstap. Normaal gesproken gaat een uitstap bij mij steevast richting Plopsaland, maar gezien deze gesloten was, dienden we het plan te veranderen en op aanraden van een andere mama, trokken we naar kinderboerderijDe Campagne” in Drongen.

Grote dierenvriend Guillaume ging al meteen geitjes aaien…

IMG_3374IMG_3376IMG_3382…en dan begonnen we aan de zoektocht: een heel fijn spel waarbij de kindjes in 8 kijkdozen die verspreid staan over de boerderij op zoek moesten naar 1 wolf en 7 geitjes. Guillaume koos de moeilijke versie (6-12 jaar) en Thibault de gemakkelijke (3-6 jaar). IMG_3385IMG_3390Allebei gingen ze heel erg op in het spel, zelfs in die mate dat wanneer Thibault naar de konijntjes wou kijken, Guillaume hem aanmanend zei: “Thibault, zijn we hier voor konijnen of voor de zoektocht? De zoektocht!“. Het werd wel heel plezierig en ze slaagden er ook relatief goed in de opdrachten alleen te uit te voeren.IMG_3393Samen op de foto was er jammer genoeg te veel aan: elke poging eindigde in gekke bekken of zoektochtkaarten-voor-hun-gezicht-poses. Onderstaande is dan ook de beste familiefoto die ik eruit kreeg. IMG_3396Verder was het wel heel ontspannen en kregen de kinderen ook nieuwe dingen te zien: de fascinatie voor de kalkoen was bijvoorbeeld heel groot…IMG_3404…maar ook de kijkdozen – met telkens een tafereeltje van Playmobil-mannetjes – zorgden voor veel ooohs en waaaaws.IMG_3405IMG_3408Uiteindelijk hadden de kindjes allebei de zoektocht goed opgelost en kregen ze beide een cadeautje. IMG_3410IMG_3411IMG_3413Ik kan voor ons drie spreken als ik zeg dat we het een hele fijne dag vonden, een gezellige boerderij om in rond te lopen, met een ideale zoektocht (zowel qua opdrachten als qua tijd).

IMG_3415IMG_3416IMG_3417Met andere woorden: een perfecte uitstap om een paar uurtjes op stap te gaan met de kinderen.

Zijn jullie al naar een kinderboerderij geweest? Misschien al naar De Campagne?

Veel liefs
Kris

12 reacties

  1. Die beste familiefoto 😉 Toevallig zijn we nu in Rheeze en ging mijn blik vanochtend naar twee suggesties die als uitje werden gegeven van … kinderboerderijen. Leuk! Misschien dat we dat morgen wel gaan doen. Ik vind het een heel ontspannen manier om in contact te komen met dieren (en ook met andere kinderen die daar dan ook zijn).

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat heerlijk! Toen mijn zoon nog jong was gingen wij vaak na de kienhoef een grote speeltuin met een grote kinderboederij erbij en een meertje. We namen dan een picknick mand mee en genieten maar. Tegenwoordig zit er ook een groot restaurant bij dus hoef je geen eten meer mee te nemen

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s