Date night @Holy Food Market Gent

Het was even een dubbeltje op zijn kant deze drukke week, maar het lukte ons toch een gaatje vrij te maken voor date night. Deze bracht ons deze week bij het überhippe Holy Food Market in Gent. Het concept is eenvoudig: 17 verschillende eetkraampjes serveren elke een 5 à 10 tal gerechten en je kan aan of in één bepaald concept gaan plaatsnemen of je kan in het midden aan de lange bar gaan zitten en zo bij verschillende aanbieders gaan shoppen. En dit alles in een oud kerkgebouw dat helemaal modern gerestaureerd is, met toch nog voldoende verwijzingen naar zijn vorige bestemming en met behoud van de typische elementen van de kerk.IMG_7333

Wij kozen voor dat laatste en starten aan de bar met een Bacardi-cola en een heerlijke cocktail met onder ander gin en echte Gentse cuberdons.IMG_7329IMG_7332

Als eerste gerechtje gingen we bij het Maleisisch restaurant voor een fried noodle met scampi. Dit was best lekker, alleen iets te pikant voor Benoit en iets te veel koriander voor mij. IMG_7331IMG_7335De volgende moest dus iets beter zijn en ik ging dan maar op zoek naar sushi. De sushi-man leek niet geweldig gemotiveerd -vreemd, want volgens het concept zou dit een zelfstandige moeten zijn- en zei eerst dat hij niet kon helpen omdat de rijst op was. Toen ik dan zelf aangaf dat sashimi, zonder rijst, nog beter was, werd dat ook niet echt op enthousiasme onthaald. De zalm en tonijn waren in elk geval heerlijk, de wasabi jamer genoeg minder…IMG_7345Next werd een hamburger van Spaans rundsvlees en een zomers slaatje. Deze losten allebei de verwachtingen in. Niet de allerbeste hamburger en slaatje ooit, maar wel zeker lekker genoeg voor een food market.IMG_7347Omdat het intussen laat werd, begonnen alle kraampjes te sluiten en nam Benoit nog een kleine spaghetti Bolognaise als afsluiter en namen we nog een laatste drankje.IMG_7350We hadden echt een hele leuke date night, eerst en vooral omdat het een verschrikkelijke week is geweest en we deze ontspanning heel hard nodig hadden, anderzijds omdat we er gewoon een heel romantische avond van maakten.

Over de Holy Food Market zijn we heel enthousiast in die zin dat het concept geweldig is. Minpuntjes zijn toch wel dat we voor 5 gerechtjes en 4 rondes drankjes, dus 9 keer moesten afrekenen, dat het er best wel koud was (misschien logisch in een kerk, maar wij waren er vestimentair niet op voorzien) en misschien ook dat de gerechten best duur zijn in verhouding met kwaliteit en kwantiteit. Ik denk en hoop dat ze het concept gaan uitbreiden en verwacht dat er wel zo een soort van all-in menu komt waarin je als het ware een wandeling doorheen hun smaken kan bestellen en gewoon in één keer afrekenen. Het concept zelf is heel uniek, modern en perfect voor groepen omdat iedereen daarin sowieso andere smaak-voorkeuren heeft. Waar anders kan je sushi, pizza, hamburgers, Maleisisch, Indisch en vegan eten op één locatie?

Veel liefs en tot een volgende date night!
Kris
XxX

6 reacties

  1. Een erg leuk concept! Wij hadden hier in Antwerpen een soortgelijk concept “Mercado” in het oude postgebouw, maar dat is inmiddels gesloten. In het begin was het echt top, maar naar het einde toe stonden er vaak standjes leeg. We zullen dan toch eens naar Gent moeten afzakken…

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s