(Fiets)vakantie met de familie!

Er zijn alweer enkele maanden verstreken sinds er nog eens een post van mij verscheen. Ik ben geneigd te zeggen dat ik het (te) druk had, maar dat is natuurlijk een excuus. Ik vind het gewoon moeilijk om niet over corona en de bijhorende maatregelen te schrijven, want dat wordt vaak een negatief verhaal, maar dat is natuurlijk waar we allemaal mee bezig zijn. Sinds een paar dagen, hebben we echter thuis een nieuw thema gevonden, namelijk vakantie! We hebben er nog nooit zo naar uit gekeken om er eens eventjes uit te zijn en voor 2021 hopen we wel op een reisje met ons vier. Stiekem hopen we zelfs al op de paasvakantie…

Het voordeel van deze periode in onzekerheid is dat de bestemming totaal niet meer van belang is. Voor ons maakt het ook niet uit of het een vliegvakantie of een autovakantie wordt, dus de mogelijkheden zijn oneindig. Het wordt sowieso een lastminute, zodat we de weersomstandigheden en coronaregels kunnen afwachten. Op basis van de temperaturen en het al dan niet open zijn van restaurants en in functie van vaccinatie die al dan niet verplicht is, kunnen we op het laatste nippertje de bestemming kiezen en de reis boeken. Best wel vreemde criteria als je er over nadenkt eigenlijk. Iets met nieuwe normaal of zo?

Een autovakantie hebben we eigenlijk nog maar één keer gedaan, in de zomer van 2018 en is ons meteen goed bevallen. We huurden toen een huisje met zwembad, wat toen overigens ook de eerste keer was dat we niet op hotel gingen en die combinatie echt heel goed meegevallen. Het beste idee van die vakantie kwam overigens van mijn man, die een paar dagen voor vertrek, bedacht dat het een goed idee zou zijn om de fietsen mee te nemen. We hebben toen een paar dagen voor vertrek en fietsdrager gekocht voor de auto zodat we onze fietsen bij ons hadden.

Ons huisje lag in Lambesc, een hele pittoreske gemeente tussen Avignon en Marseille, met geweldig open en vriendelijke inwoners. Overdag bleven we meestal rustig met de kindjes aan het zwembad en tegen de late namiddag vertrokken we dan naar een stadje voor een bezoek en dan bleven we daar ook ’s avonds eten. De steden en dorpjes bezoeken met de fiets was echt geweldig! Dit geeft ook meteen een heel ontspannen en local gevoel. Bovendien kan je veel meer zaken zien en de stad meer beleven, dan wanneer je te voet gaat, maar toch op een veel meer ontspannen manier dan wanneer je met kinderen afhankelijk bent van taxi’s en metro’s. Bovendien is de auto met reservekleertjes en speelgoedjes ook nooit ver weg. We gingen zo onder andere met onze auto en fietsen naar Avignon, naar Marseille en naar Saint-Tropez. Echt schitterend was dat, ik zou nu in mijn wagen stappen met mijn fietsendrager voor op het dak en de reis helemaal overdoen.

Om deze donderdagavond vrolijk in te zetten, laat ik jullie even mee (na)genieten van deze vakantie.

Wat zijn jullie plannen voor vakantie in 2021?

Vele groetjes
Kris

14 reacties

 1. Nou, de tranen springen bijna in m’n ogen van je vakantiefoto’s. Stom hè?! Deze tijd maakt me ook mega emo of zo…Maar ik mis het ook gewoon heel erg. Dat mooie gebouw op rechts vind ik zo prachtig. Ik hou van mooie architectuur. Ik hoop echt dat jullie en wij allemaal van de zomer op vacay kunnen. Al kan ik dan maar ergens een hapje eten, ben ik ook al blij. Weet nou al dat ik dan ook ga sta janken. Maakt me niet uit, hahaha! xxx

  Geliked door 1 persoon

  • Ik had helemaal hetzelfde gevoel, dus vind het zeker niet stom van jou. 😊
   Mijn kinderen zijn 7 en 5 en herinneren zich zelfs geen enkele reis meer omdat het ook al meer 1,5 jaar geleden is. Zo onwezenlijk….

   Like

 2. Zalig is het steeds.
  Wij doen dat elk jaar, fietsen op de auto dankoffer op de auto en weg zijn we naar Noorde van Nederland. Ik zelf heb steeds leuke uitstapjes gehad daar. Wat verlang ik er naar om toch op reis te kunnen gaan van de zommer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s