Kerstcadeautjes: 7 originele webshops

Ik heb me al meermaals voorgenomen niet meer over de corona-maatregelen te schrijven, omdat het vaak een negatief verhaal wordt en ik niet graag een negatief verhaal breng. Wij zijn immers positief ingestelde mensen. Anderzijds wil ik het ook wel écht houden en corona maakt nu jammer genoeg ook wel deel van ons leven. Hier zijn we de corona-maatregelen dus echt beu. We vinden de manier waarop we nu de eerste communie moeten vieren verschrikkelijk. We vinden het ontzettend erg dat kinderen en jonge mensen opnieuw niet lijken mee te tellen, terwijl ze toch de groep zijn met het minste risico. We hebben het idee dat er niet wordt geleerd uit fouten en dat de logica volledig zoek is. Maar meest van al hebben we genoeg van de aandacht zoekende virologen en politici die zomaar wat vertellen om toch zelf nog maar eens hun schermtijd te kunnen opeisen. Het toppunt hiervan vond ik wel Maggie De Block, onze minister van volksgezondheid die deze week het bommetje gooide dat we ons moeten voorbereiden op een atypische Kerstmis. Ik en ervan overtuigd dat we als bevolking perspectieven nodig hebben. Het zou helpen voor de moraal mochten er concrete cijfers worden gegeven, waarin we doelen krijgen met beloningen als het ware. Gaan we onder grens A, kunnen we met onbeperkte groepen uit eten, gaan we onder grens B, valt de mondmaskerplicht, gaan we onder grens C, gaan clubs en discotheken open,… Het zou ook helpen mochten de virologen op één lijn proberen geraken en een gezamenlijk advies geven aan de politici die ons vervolgens, ook na overleg, informeren. Maar op een moment dat iedereen het moe is, gaan stellen dat we over drie en een halve maand nog in dezelfde situatie zitten en geen Kerstmis kunnen vieren, dat raakt gewoon kant noch wal.

Kerstmis dus. Kerstvakantie. Leuk om naar uit te kijken. En dat gaat Maggie ons nu eens niet afnemen! Ik ben dol op de zomer, (sowieso mijn favoriete seizoen!), maar van zodra het september wordt met al wat koudere temperaturen en een beetje regenval, kijk ik al uit naar de kerstperiode. Gezelligheid binnen, bij de open haard, de lichtjes van de kerstboom, de cadeautjes, het samenzijn,… Dat vind ik zo een leuke periode, ook omdat er minder verplichtingen, evenementen en feestjes zijn. Er zijn de eindejaarsdiners met de familie en overige winterse weekends draaien vaak gewoon om samen zijn met ons gezin, filmpje kijken samen of gezelschapsspelletjes spelen. Heerlijk vind ik dat.

Ik ben ook echt dol op cadeautjes! Ik krijg echt extreem graag geschenkjes. Nu kan ik oprecht zeggen dat ik cadeaus uitzoeken en geven minstens even leuk vind. Om alle negatieve energie te gaan counteren van Maggie haar uitspraak, ben ik op zoek gegaan naar leuke en originele webshops. Sinds de corona-periode en de hashtag #kooplokaal ben ik heel bewust op zoek gegaan naar lokale winkels en lokale ondernemers. De grote spelers hebben al voldoende klanten, het zijn de kleintjes die onze steun nodig hebben en ook de kans moeten krijgen. Na een kleine zoektocht, is dit mijn top-7 selectie van originele webshops:

 1. ’t Allegaartje in Drongen
  Dit is een hele leuke lokale fysieke winkel in Drongen, bij Gent, waar je zoals de naam het zegt van alles kan vinden. Dat gaat van allerhande knutselspullen tot handgemaakte keramiek. Een ideale stop om met een origineel cadeau op de proppen te komen tijdens de feestdagen, maar ook dé plaats waar je originele geschenken vindt voor een verjaardagsfeestje voor de kinderen bijvoorbeeld. Eigenaar Nele organiseert er eveneens allerlei workshops, yogasessies en zoveel meer in de zaal die bij haar winkel hoort. Voor al deze cadeaus, decoratie en workshops kan je terecht op de Facebookpagina van ’t Allegaartje. Binnenkort komt er zelfs ook een webshop. Ik kocht er al zeepjes, geurstokjes, foam clay voor de kids en een keramieken zwaluw als juffenbedankje vorig jaar.
 2. Kerstpakkettenplaza
  Deze week ontdekte ik voor het eerst de Nederlandse Kerstpakkettenplaza waar je bijzonder veel originele kerstgeschenken vindt, zowel voor particulier als bedrijven. Sommige pakketten zijn per 10 of 20 te bestellen, andere zijn per stuk verkrijgbaar. Heel erg fijn is dat er per geschenk ook telkens een bedrag naar een goed doel gaat. Er is heel veel cadeau-inspiratie te vinden, zowel chocolade-cadeaus, Rituals-geschenkverpakkingen, smulboxen, tapasboxen, snoepboxen,… Je kan het zo gek niet bedenken of het is er te vinden. Er zijn cadeaus vanaf 5 € tot 150 €, dus ook voor ieders budget is er wel iets te vinden.
 3. Glasgravure
  Met deze webshop heb ik zelf nog geen ervaring, maar zij graveren alles op glas en hout. Ik denk hierbij aan een gegraveerde wijnkist of gegraveerde glazen als origineel cadeau.
 4. KAYA sieraden
  Deze Nederlandse webshop maakt juweeltjes waarop je bijvoorbeeld je initialen of de namen van je kinderen kan laten graveren. Zelf heb ik een halsketting van hen, met mijn initialen “KDS”.
 5. Ella Mae
  Dit is een Belgische webshop die ik een tijd geleden ontdekte en waar ik normaal gesproken de snoepbedankjes voor de communie zou laten maken. Niet zozeer als kerstcadeau, maar perfect voor andere belangrijke momenten zoals communies, verjaardagen, geboorte en huwelijk.
 6. Surprise your Pet
  Om ook de viervoeters van de familie niet te vergeten, kan je op deze webshop een cadeaupakket vinden voor je kat of hond, tot zelfs abonnementen waarbij je op regelmatige basis een box ontvangt.
 7. Mijn Blokje
  De ideale website voor wanneer er een Lego®-fan in de familie is. Zij personaliseren allerhande Lego® mannetjes en blokjes. Geweldig gewoon!

Wat vinden jullie? Waar gaat jullie voorkeur naartoe?

Veel liefs
Kris

38 reacties

 1. haha het eerste dat ik dacht was: Zo die is er vroeg bij dit jaar, ik zag al kruitnootjes in de winkel liggen maar met kerst ben ik nog niet bezig geweest. Tijdens het lezen dacht ik: huh? Gaat dit over Corona over over kersttips?? Maar eenmaal verder kwam ik bij de linken voor de webshops. Er zitten zeker originele tussen. Jammer dat er verder geen linkjes vermeld zijn. Dat klikt net wat fijner door dan wanneer ik zelf moet zoeken 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Mijn blokje vind ik een hele toffe site 🙂 Ik ben gek op kerst maar wij doen eigenlijk nooit kadootjes met kerst. Wel lekker eten en samen zijn. Meestal beginnen mijn handen zo rond september te jeuken om de kerstboom neer te zetten. Meestal wacht ik precies tot na halloween. Maar dit jaar zit ik waarschijnlijk in het gips dus denk ik dat mijn boom braaf in december pas komt .

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een leuke shops! Kerst is voor mij nog heel ver weg. En dit jaar ben ik er niet zo mee bezig. Ik ga kort ervoor bevallen, dus zie mezelf sowieso niet relaxt aan een kerstdiner met familie zitten maar lekker in de baby bubbel met mijn gezinnetje.

  Geliked door 1 persoon

 4. Pfff, eigenlijk wil ik helemaal nog niet aan kerst denken, maar aan de andere kant, tips voor leuke cadeautjes zijn altijd welkom, want ik wil toch wel iets anders dan standaard geven dus ik zal straks eens een kijkje gaan nemen op de webshops die je noemt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Zelf koop ik graag bij kleine ondernemers die hart en ziel voor hun zaak hebben. Ik gun hen graag de business. De hashtag #supportsmallshops gebruik ik dan ook geregeld als ik deze kleine shops op IG en FB promoot.

  Geliked door 1 persoon

 6. Toevallig heb ik voor mijn vriend dit jaar een armband besteld bij Kaya Sieraden voor zijn verjaardag. Kerstcadeautjes koop ik altijd lokaal in een stenen winkel. Het liefste bij kleine ondernemers.

  Geliked door 1 persoon

 7. Die shop met de lego vind ik wel intressant! ik heb een vriend die echt into lego is en deze is echt een originele manier om hem te surprissen 🙂 thx voor de tips!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s