De Mol #7 (Bart)

De finale van De Mol morgen komt nu wel heel dichtbij. Ik deel hier zoals elke week mijn theorie en puntensysteem van aflevering 7 van vorige zondag.

De opdrachten

Net zoals vorige week geef ik opnieuw 1 punt voor geschatte molpositie en 1 punt voor geld verliezen.

Voor de Spartaanse opdracht lijkt mij dat de mol bij het team shoppers moet zitten. Hiervoor geven Christian en Alina zich op en vooral de laatste lijkt deze positie absoluut te willen.

De lopers doen de opdracht goed. Als mol zou dat ook wel een hele stomme manier zijn om de opdracht te doen falen. Bart kiest er echter wel voor om meteen één kandidaat op te geven én om de boodschap te openen waardoor er meer pijlen zijn. Misschien ligt het aan mijn tunnelvisie, maar dit vind ik een geniale manier om de boel te saboteren. Ook de shoplifters Christian en Alina doen een aantal verdachte zaken zoals te veel terugkeren, te nonchalant worden waardoor ze best veel geld verdienen, maar ook veel verliezen. Bij de uiteindelijke aanval is het ook Alina die traag reageert door te lang te blijven zitten en Christian die toch kon geraakt worden.

Bij de ondervraging zagen we niet hoe mensen gebakje namen, dus geen punten voor molpositie. Bij de ondervraging zelf, vond ik Jolien verdacht omdat ze heel gerichte vragen stelde, terwijl meestal kandidaten aarzelen en vragenmomentje net niet benutten. Tenslotte heeft haar “ik stel hier de vragen” ook wel wat alarmbelletjes laten afgaan omdat ik dit een vreemde uitdrukking vind die de mol echter ook al had gezegd eerder.

De trein-opdracht speelde iedereen voor zich, dus zonder bepaalde molpositie. Daar heeft Jolien geniaal gespeeld, dat haar zowel een slimme kandidaat maakt als een slimme mol. Het staat in elk geval in schril contrast met haar naïviteit van vorige week en niet-consistent gedrag kan nu net een reden zijn haar als mol aan te duiden Alina nam een vreemde keuze op het eind, dus ofwel is ze de mol en geeft ze niet om de vrijstelling, ofwel had ze gewoon een zwak moment. Bart leek Jolien te geloven en deed voor de eerste keer eens niets verdacht voor mij. Christian bleef gaan voor de groepspot en ook dat is uiteraard zo weinig mogelijk verdacht.

Alina (15 + 3 = 18)

+1/ Molpositie bij Spartaanse opdracht

+1/ Verdacht gedrag bij Spartaanse opdracht

+1/ Verdacht gedrag bij trein-opdracht

Bart (18 + 1 = 19)

+1/ Verdacht gedrag bij Spartaanse opdracht

Christian (9 + 2 = 11) 

+1/ Molpositie bij Spartaanse opdracht.

+1/ Verdacht gedrag bij Spartaanse opdracht

Jolien (11 + 2 = 13)

+1/ Verdacht gedrag bij ondervraging

+1/ Verdacht gedrag bij trein-opdracht

Puntenstand

Helemaal voor de finale is mijn puntenstand dus:

  • Alina: 18
  • Bart: 19
  • Christian: 11
  • Jolien: 13

Mijn Mol

Ik blijf dus nog steeds trouw aan mijn mol Bart en wijt het feit dat Alina in de buurt komt, vooral aan de montage die bewust Alina meer in de kijken heeft laten lopen de laatste weken. Jolien en Christian sluit ik ook uit en jammer genoeg was het opnieuw mijn minst verdachte kandidaat die de groep moest verlaten.

Wie is jullie verdachte na aflevering 7, vlak voor de finale?

Veel speurplezier!
Kris

 

4 reacties

    • Met mijn punten zat ze op evenveel punten als Bart, dus acties vielen wel op, maar toch bleef ik ervan overtuigd dat Bart de mol was. Dus ja, mij heeft ze ook volledig om de tuin geleid

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s