De Mol #6 (Bart)

Deze zondag is het de zevende aflevering van De Mol en tevens de aflevering die zal bepalen wie de drie finalisten worden. Ik deel hier zoals elke week mijn theorie en puntensysteem van aflevering vorige zondag.

De opdrachten

Net zoals vorige week geef ik opnieuw 1 punt voor geschatte molpositie en 1 punt voor geld verliezen.

Voor de vijfkamp-opdracht is het logisch dat de mol de loopopdracht moet doen en zowel Bart als Alina strijden voor deze positie, maar het is natuurlijk weer Bart die de afgesproken planning op het eind in de war stuurt. De ene moet de mol zijn en de andere wil de mol absoluut niet laten lopen denk ik dan?

Dit vond ik zelf een minder goed gekozen opdracht omdat niemand eigenlijk een eerlijke kans heeft tegen ex-olympische kampioenen en er volgens mij geen geld kon verdiend worden. Enkel Salim heeft hier eigenlijk gemold want niemand kon hen verslaan.

Bij de ouzo-opdracht denk ik dat de BOB in de wagen de ideale molpositie is, dus weer een punt voor Bart.

Tijdens het spel, vond ik Bart verdacht onder ander door de dating-app-vraag (alle singles deze tijd hebben dat op zijn minst wel eens geprobeerd lijkt me?) en vreemde volgorde van vragen. Jolien trok telkens haar mol-shirt opzij getrokken als iemand vertrok en was happy als Alina over de balk geraakte. Ook Alina die al veel gedronken had en toch wou de laatste ronde spelen vond ik ook eigenaardig.

Voor de diner-met-de-mol-opdracht vertrok iedereen in dezelfde positie, dus geen specifieke molpositie. Verdacht vond ik Bart die al aankondigde als eerste te zullen afvallen en dat ook deed. Jolien is als eerste klaar bij de tekening, als eerste bij de cactus én als eerste bij het ijsblok, alleen bij de tapas moet ze Alina laten voorgaan. Zo geraakt ze bij de mol waar ze zich in de luren liet leggen. Ofwel is ze echt nog niet zeker en daardoor zo hopeloos en gulzig op zoek naar tips, ofwel is ze zelf de mol…?

Alina (11 + 4 = 15)

+1/ Molpositie bij vijfkamp-opdracht

+1/ Molpositie bij ouzo-opdracht

+1/ Verdacht gedrag bij ouzo-opdracht

+1/ Verdacht gedrag bij diner-met-de-mol-opdracht-opdracht

Bart (15 + 3 = 18)

+1/ Molpositie bij vijfkamp-opdracht

+1/ Verdacht gedrag bij ouzo-opdracht

+1/ Verdacht gedrag bij diner-met-de-mol-opdracht-opdracht

Christian (9 + 0 = 9) 

niets verdachts gemerkt => Dit kan aan mijn tunnelvisie liggen, maar dit lijkt mij gewoon een winnaars-type en heel erg anti-mol.

Dorien (7 + 0 = 7)

niets verdachts gemerkt en voor de zoveelste week valt iemand af die ik totaal niet verdacht, waardoor ik dus ook niets bij leer…

Jolien (9 + 2 = 11)

+1/ Verdacht gedrag bij ouzo-opdracht

+1/ Verdacht gedrag bij diner-met-de-mol-opdracht-opdracht

Puntenstand

Voorlopig is dit de puntenstand dus:

  • Alina: 15
  • Bart: 18
  • Christian: 9
  • Dorien: 7
  • Jolien: 11

Na deze zesde aflevering is blijft mijn mol echt met voorsprong Bart, al komt Alina nu wel in de buurt.

Mijn Mol

Ik zit nog steeds op mol Bart met lichte twijfel naar Alina. Jolien en Christian zijn het voor mij helemaal niet. Ik hoop dat komende zondag Alina afvalt (niet persoonlijk) zodat ik met grotere zekerheid naar de finale kan kijken de week erop.

Wie is jullie verdachte na aflevering 6?

Veel speurplezier!
Kris

 

9 reacties

  1. Huh? Heb ik iets gemist? Ohhhh even gegoogled, dit is de Belgische Wie is de Mol. Wat leuk! Ik zat jaar goed met de Nederlandse 💪🏼

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s