Verlenging corona-maatregelen?

Morgen weten we of de corona-maatregelen verlengd worden en of de scholen al dan niet terug opengaan na de Paasvakantie.

Afgaand op wat we nu in de media te horen krijgen, over feestjes, barbecues, paasbrunches, samenscholingen en de massale overtredingen van afgelopen week, hebben we alvast geen hoge verwachtingen.

Ik stel me veel vragen bij de corona-maatregelen, maar we leggen ons er wel bij neer en hadden dus een heel rustig paasweekend waarin het niet avontuurlijker werd dan paaseitjes rapen in de tuin en fietsen in de buurt.782D5B5C-4830-4BC8-B758-2BDC629DC5AD52833BDA-741C-4173-90AF-8B3E0B14806B

In het belang van alle kinderen hoop ik dan ook dat de maatregelen versoepeld worden en dat de scholen in de eerste fase terug opengaan. Anderzijds, zelf ben ik niet bang om nieuwe leerstof te geven en geniet ik wel van het van thuis uit werken en intussen juf mama spelen.

Dus hier wachten we gelaten af wat morgen beslist en meegedeeld wordt. Intussen genieten we van deze tweede week van de paasvakantie waarin papa ook thuis is en we dus met ons vieren kunnen genieten (en een nieuw pad in de tuin aanleggen).7A57B775-E6C9-4150-B19D-B9D76D012D2259A1F302-CD1E-4FA1-8153-F68ADB68CEB4

Wat denken/hopen jullie?

Veel liefs
Kris

407301E1-A26E-45D3-AFF7-F92070814B95

36 reacties

 1. beetje dubbel gevoel heb ik. ene kant wil ik graag weer gewoon wat “normaler” leven en aan de andere kant ben ik dan weer een schijtert want wat als we weer wat meer mogen doen…welke shit halen we daar mee op ons nek….dubbel dus. maar laten we dan in ieder geval opa of oma of ouders weer mogen bezoeken

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ga er vanuit dat de maatregel niet echt versoepeld gaan worden voorlopig. Sowieso zal alles geleidelijk aan weer open moeten gaan en niet in één keer alles tegelijk.

  Geliked door 1 persoon

 3. ik heb weinig tot geen angst voor mezelf, maar ik wil het niet op mijn geweten hebben dat ik een ander ( onbewust) zou besmetten. Ik hou me dus vanuit mijn morele kompas aan de regels, ook al vind ik de beperkingen verschrikkelijk. Ik denk dat we 28 april een geleidelijke afbouw van de lockdown zullen zien

  Geliked door 1 persoon

 4. Het nieuwe normaal went zo snel; wie 6 weken terug had gezegd dat het normaal zou zijn om als je buiten loopt en je komt een tegenligger tegen die dan als bijna vanzelfsprekend op minimaal 1,5 meter te passeren had ik voor gek versleten. En nu zijn al die maatregelen eigenlijk al vrij normaal. Wat meehielp was dat de sinds die intelligente’ lockdown eigenlijk voortdurend mooi weer is geweest, dus je kon er gewoon even tussenuit. ‘Dan is het beter vol te houden dan met wekenlang regen. Ik ben benieuwd hoe het nu verder gaat, want er moet weer iets komen van een normaal leven. Hoe gaat het met vakanties?

  Geliked door 1 persoon

  • Buitenlandse vakanties gaan afhangen van de regels in die landen, maar zoals Italië en Spanje momenteel zwaar getroffen zijn denk ik dat meeste Belgen (en Nederlanders?) hun vakantie in eigen land gaan doorbrengen. En dat is misschien goed ook voor onze eigen horeca-zaken, kunnen we in de vakantie thuis blijven en wat meer gaan uiteten om de horeca-zaken in eigen land toch een top-zomer te geven na dit moeilijke najaar.

   Like

 5. Ik vind het persoonlijk niet verstandig om de scholen in dit stadium te heropenen. Ik vind de berichtgeving van het RIVM heel lastig omdat het vaak niet op 1 lijn zit met de gezondheidsorganisaties van andere landen in de wereld. Ik vergelijk dan ook wat de verschillende organisaties zeggen en wat de verschillende landen doen en probeer dat te combineren met mijn eigen logica en dan kom ik uit op ‘beter nog iets verlengen, hoe lastig het voor iedereen is – voor mij op de eerste plaats hoor trouwens want ik zit met de kids thuis, mijn inkomen is met meer dan 2/3 gedaald en ik val buiten alle ondersteunings-maatregelen om, mijn zoon heeft geen normaal eindexamen gekregen etc etc – maar ik verleng liever nu ietsjes dan dat je over 2 maanden weer terug bij af bent.

  Geliked door 1 persoon

  • Begrijp ik wel, maar meeste gezonde jonge mensen, kunnen het virus wel doorkomen zonder ziekenhuisopname. Dus als we kinderen naar school laten gaan én nog steeds weghouden bij de grootouders, denk ik dat alles prima verloopt. Naar Zweeds model: met open scholen en realistische economische maatregelen, kunnen we maatregelen veel langer handhaven…

   Geliked door 1 persoon

 6. Hier wordt aankomende week aangekondigd of we iets gaan versoepelen of niet, persoonlijk hoop ik wel dat we weer wat meer mogen, ook al is het dan met de nodige maatregelen, maar ik denk dat het anders steeds lastiger wordt om het vol te kunnen blijven houden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik vrees dat wij een verlenging krijgen en geen versoepeling. Voor de kinderen zou het wel fijn zijn om weer naar school te kunnen, al is het gedeeltelijk. Maar veiligheid voorop. Eerst proberen het virus onder te controle te krijgen. Alles is nog zo onzeker, ik weet niet zo goed wat we kunnen verwachten. Het kan nog alle kanten opgaan.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik hoop met jou dat het heel snel achter de rug is. Verder is het beste denk ik om thuis te blijven, niet te gaan panikeren en toch een beetje te proberen genieten van de tijd… Veel succes ermee!

   Like

 8. Ik mis het normale leven. al begin ik me meer en meer neer te leggen bij hoe het gaat. Vraagje aan jou. Hoe kijk je nu terug op dit blog bericht. Denk je nog hetzelfde over wat je schreef.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s