De Mol #5 (Bart)

Dit weekend niet alleen het paasweekend, maar ook de zesde aflevering van de mol. Alle huidige kandidaten worden volop verdacht, dus dit wordt sowieso een spannende aflevering. Ik deel hier zoals elke week mijn theorie en puntensysteem van aflevering vorige zondag.

De opdrachten

Net zoals vorige week geef ik opnieuw 1 punt voor geschatte molpositie en 1 punt voor geld verliezen.

Voor de paparazzi-opdracht zou ik me als fotograaf plaatsen, dus een punt voor Bart, Dorien en Salim die zich alle drie heel spontaan zelf voorstelden.

Bij de opdracht zelf vergeten ze alledrie om zich als een toerist te gedragen. Vreemd vond ik ook dat niemand bezig is met de bezoekers. Christian zegt zelfs om dat te laten gezien dat toch maar 500 € is. Dorien denkt dat de camera zichtbaar is achter te planten terwijl de verkenners deze plaats unaniem goedkeurden én haar camera laat het afweten op een cruciaal moment. Ook Alina en Bart kiezen een andere strategie, op aanraden van Christian, ze krijgen een kans in de wijnbar voor een foto, die Bart niet grijpt en Alina belt het andere team net dan. Op Bart zijn foto staat een den voor zijn hoofd, waar Alina dan weer overdreven op reageert. Jolien beschrijft haar Sacha met donkere krullen wat heel vaag en moeilijk is in Griekenland, zeker omdat zijn haar helemaal niet zo donker en krullend is, Salim beschrijft zijn vriendin met (licht)bruin haar dan weer als een blonde. Zij leverden wel de beste foto.

Bij de bezoekers stelt Dorien de opvallende vraag “heb jij mij gemist?” die mol Elisabeth vorig jaar ook stelde aan haar bezoek, wat toch ook verdacht is. Alina wordt geloofd door haar moeder dat ze de mol niet is wat voor mij wel in haar voordeel speelt, als reageert ze daar zelf raar op.

Bij de blind-rijden-opdracht zou ik als mol verkeersleider zijn omdat zij alles in de war kunnen sturen en het toch op de andere kan steken, dus Bart en Christian maken zich hiermee verdacht.

Bart maakt zijn vrouw zenuwachtig tijdens het spel, Christian zet auto’s lang in noodstop, stuurt Dorien te vroeg weg en volgt daarna enkel Alina. In het spel zelf is weer van iedereen iets te zeggen: Salim en Jolien doen niet mee aan links en rechts, Salim kies voor laagste bedrag, Alina rijdt los tegen de paal en schuift de schuld af, Dorien staat perfect voor een poortje maar wil dan naar een ander rijden. Vreemd is ook dat Salim in laatste lijn te snel rijdt, dat Jolien haar neutraal niet vindt en dat Alina veel te veel naar links gaat omdat ze het dan op Christian kan afschuiven. Dus hier ook weer voor iedereen punten.

Bij de vuurpijlen-vraag tijdens de eliminatie vind ik het logisch dat ze niet open zijn omdat ze hun mol niet willen prijsgeven. Ik kan er hoogstens uit afleiden dat Salim en Dorien, niet verdacht worden in de groep (wat ook al duidelijk was bij de volksvertegenwoordigers) en Bart, Christian en Alina wel. Jolien zweeft er wat tussen. Ik vermoed dat Christian het rode scherm had wegens echt heel nerveus en dat de productie hem hier heeft willen redden.

Alina (9 + 2 = 11)

+1/ Verdacht gedrag bij paparazzi-opdracht

+1/ Verdacht gedrag bij blind-rijden-opdracht

Bart (11 + 4 = 15)

+1/ Molpositie bij paparazzi-opdracht

+1/ Verdacht gedrag bij paparazzi-opdracht

+1/ Molpositie bij blind-rijden-opdracht

+1/ Verdacht gedrag bij blind-rijden-opdracht

Christian (6 + 3 = 9) 

+1/ Verdacht gedrag bij paparazzi-opdracht

+1/ Molpositie bij blind-rijden-opdracht

+1/ Verdacht gedrag bij blind-rijden-opdracht

Dorien (3 + 4 = 7)

+1/ Molpositie bij paparazzi-opdracht

+1/ Verdacht gedrag bij paparazzi-opdracht

+1/ Verdachte heb-je-mij-gemist-vraag

+1/ Verdacht gedrag bij blind-rijden-opdracht

Jolien (7 + 2 = 9)

+1/ Verdacht gedrag bij paparazzi-opdracht

+1/ Verdacht gedrag bij blind-rijden-opdracht

Salim (7 + 3 = 10)

+1/ Molpositie bij paparazzi-opdracht

+1/ Verdacht gedrag bij paparazzi-opdracht

+1/ Verdacht gedrag bij blind-rijden-opdracht

Puntenstand

Voorlopig is dit de puntenstand dus:

  • Alina: 11
  • Bart: 15
  • Christian: 9
  • Dorien: 7
  • Jolien: 9
  • Salim: 10

Na deze vijfde aflevering is de mijn mollen top-3: Bart, Alina en Salim maar de laatste viel af, dus gaat het tussen Bart en Alina.

Mijn Mol

Ik zit nog steeds op mol Bart, maar bij deze aflevering werd ik niet veel wijzer doordat iedereen verdacht deed, hopelijk word ik op Paaszondag wijzer.

Wie is jullie verdachte na aflevering 5?

Veel speurplezier!
Kris

 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s