Paasvakantie

Dit jaar begon de paasvakantie op een vreemde manier. Na drie weken corona-maatregelen waarbij kindjes sowieso thuis waren, was het echt aftellen naar de vakantie er niet en moesten we het ook zonder afscheidsdansje aan de schoolpoort doen.

We hadden voor afgelopen drie weken onze planning, waardoor er wel nog school-structuur was én waardoor het nu dubbel feest is voor de kindjes om twee weken helemaal niks te doen. In de vakantie is het chillen, voor de kindjes althans, want mama is nog wel aan de slag, al is het nu ook minder druk dan gewoonlijk. 8F3BC2A7-B781-4AEB-8CC6-DAE1662CB730

Deze vakantie zouden de kindjes twee dagen gaan logeren bij de grootouders en gingen wij wellicht nog eens een dagje naar Plopsaland met ons gezin en een paar uitjes en etentjes plannen. Maar in corona-tijden wordt de vakantie natuurlijk helemaal anders ingevuld. We hebben heel veel gewandeld, deden ook al elke middag picknick in onze tuin en genoten vanmiddag van het stralende weer. Het is terug genieten van de eenvoudige dingen en dat doen we hier alvast met volle teugen!

C198AC6D-AD62-4FE9-AABD-E55777B1E1AF

Hoe ziet jullie vakantie eruit?

Veel liefs
Kris

44 reacties

 1. Ik vind het zo onwerkelijk allemaal. Hier nog geen vakantie. En voor het eerst in tig jaar hadden wij een vakantie naar Kreta geboekt. Deze gaat vanzelfsprekend niet door. Sterker nog, er wordt ook hier (Nederland) geadviseerd om zoveel mogelijk binnen te blijven. Om er in ieder geval niet op uit te gaan. Dat doen we dan ook. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat lopen.

  Geliked door 1 persoon

  • Hier zeggen ze net dat sportclubs gesloten zijn, maar worden we wel aangemoedigd zoveel mogelijk te gaan wandelen, lopen of fietsen, omdat dat goed is voor vitamine D en beweging enzo. Samenscholingen mogen weer niet uiteraard.

   Like

 2. Ik heb nu een lang weekend van 5 dagen, maar zelf dat vind ik eigenlijk al lastig omdat je gewoon nergens naar toe kunt en ik niet iemand ben die thuis kan zitten. Gelukkig is het mooi weer zodat we in ieder geval buiten wel bezig kunnen, dus ik denk dat het vooral klussen wordt en weinig ontspannende dingen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Onze planning gaan wij naar Antwerpen maar ik denk dat gaat niet door. Wij gaan denk ik gewoon thuis en wandelen in de natuur of hier gewoon in de buurt

  Geliked door 1 persoon

  • Paaseieren verstoppen doen wij ook morgen. Maar vanmiddag vroeg ik aan de kinderen of ze wisten of de paasklokken zouden komen met de Corona-maatregelen en ik kreeg als antwoord; wat zijn paasklokken? Daar had juf mama dus niet aan gedacht om uit te leggen….

   Like

 4. Weet je dat ik helemaal niet in de gaten had dat het vakantie was tot ik jouw blog las? Haha lekker dan. Wij zijn hier in huis gewoon aan het werk en ook ‘aan school’. Dat komt doordat mijn oudste over een paar dagen schoolexamen doet (online) en mijn jongste een wekelijks schema heeft om schoolwerk bij te houden waarbij ik niet echt rekening heb gehouden met vakantie. En ik werk sowieso door. Ik ga wel morgen eieren verstoppen in huis, dat wel haha

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik zou volgende week vakantie hebben: ik zou dan een week naar London gaan. Deze reis is logischer wijs geannuleerd, dus ik ga nu werken. Iets waar mijn collega’s erg blij mee zijn (ik ben werkzaam in de zorg)

  Geliked door 1 persoon

 6. : Ik zou volgende week vakantie hebben: ik zou dan een week naar London gaan. Deze reis is logischer wijs geannuleerd, dus ik ga nu werken. Iets waar mijn collega’s erg blij mee zijn (ik ben werkzaam in de zorg)

  Geliked door 1 persoon

  • Inderdaad, het echte vakantiegevoel (van uitstapjes of etentjes) was er natuurlijk ook niet. Mijn man is nog buitenshuis aan het werk waardoor we normaal met 3 thuis zijn en de vakantie was wel met ons 4, vandaar dat het wel echt als vakantie aanvoelde…

   Like

 7. Fijn dat je zo toch nog wat van de vakantie hebt weten te maken. Voor iedereen viel de planning natuurlijk in het water, maar Qtime samen is ook erg belangrijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Klopt. Ik vind het ook belangrijker dat iedereen zich goed voelt thuis en dat de kinderen ook min of meer gelukkig zijn met de situatie, dan dat alle huiswerk en extra taken gedaan zijn.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s