De Mol #4 (Bart)

Over een paar uurtjes is het alweer de vijfde aflevering van De Mol op Vier. Hier volgt al vast mijn theorie en puntensysteem van aflevering vorige zondag.

De opdrachten

Net zoals vorige week geef ik opnieuw 1 punt voor geschatte molpositie en 1 punt voor geld verliezen.

Voor de wissel-van-wacht-opdracht zou ik me als mol niet als volksvertegenwoordiger kandidaat stellen. Dus een punt voor Alina, Bart, Christian, Jolien, Laure. Op zich vond ik betoog van Alina en Salim zwak en Bart deed zelfs geen moeite, maar dat is misschien te subjectief en gezien ik al in tunnelvisie zit, ga ik daar geen punten aan geven.

Alina deed voor mij verdacht tijdens de opdracht met songteksten: ze wist niets, maar als iemand anders begon te zingen, deed ze ineens heel enthousiast mee. Overige opdrachten lukten, maar ook hier vond ik Alina verdacht bij halen laatste metro

Bij de golfers vond ik zowel Jolien als Bart verdacht omdat ze Dorien te weinig bij de eerste slagen aan de beurt lieten, wetende dat ze met haar verrekijker bij laatste slagen minder kans heeft. Ook leek ik teleurstelling of frustratie te zien bij Jolien, zowel als ze derde hole hadden gehaald, als wanneer ze op tijd aankwamen, als wanneer het andere team binnen was op tijd en de opdracht dus gehaald werd.

Er was geen inspraak in positie voor de Bourgondiërs-opdracht, dus geen punten voor mol-positie.

Aan tafel vond ik Bart en Dorien beide opnieuw verdacht, onder andere omdat ze kappertjes in hun drank niet vreemd vonden, omdat ze telefoon niet hoorden, een tweede glas wijn bestelden en omdat ze elkaar toch meermaals aanmoedigden alles op te eten, niettegenstaande dat ze zelf aangaven niet wijzer te worden van ingrediëntenlijst. Bart bleef ook maar praten terwijl telefoon rinkelde en keek verkeerde kant op als Dorien het hoorde.

In de fitness vond ik vooral Jolien verdacht omdat ze weer absoluut niet vrolijk was bij de overwinning. Het feit dat de mol in de mol-dagboek-kamer ook aangaf dat hij/zij zich gefaald voelt als mol, voelde voor mij wel alsof Jolien door de mand viel vandaag.

Opnieuw geen inspraak in mol-positie van de parachute-opdracht.

Bart maakte de vreemde redenering dat de andere kandidaten ook zouden weten dat zij hen moeten misleiden. Alina bepaalt de tactiek dat iedereen zegt laatst te zijn gesprongen, maar gaat er niet diep genoeg op in om de volgorde te bepalen.

Dorien en Salim kiezen unaniem voor pasvragen in plaats van voor 4.000 € en proberen later de schuld op mekaar af te schuiven.

Het liegen ging Christian goed af, Jolien niet omdat ze loog dat iedereen was gesprongen, maar intussen van nee schudde, Bart viel ook snel door de mand, Salim en Dorien konden voor mij ook niet goed liegen over inzet van de proef. Ook Bart zijn motivatie om van 3 naar 2 pasvragen te gaan, snap ik niet en vond ik verdacht, net als Jolien haar overdreven uitval, die me nog altijd lijkt aan te sluiten bij haar mol-dipje van de dag ervoor.

Alina (6 + 3 = 9)

+1/ Molpositie bij wissel-van-wacht-opdracht

+1/ Verdacht gespeeld bij wissel-van-wacht-opdracht

+1/ Verdacht gespeeld bij parachute-opdracht

Bart (7 + 4 = 11)

+1/ Molpositie bij wissel-van-wacht-opdracht

+1/ Verdacht gespeeld bij wissel-van-wacht-opdracht

+1/ Verdacht gespeeld bij Bourgondiërs-opdracht

+1/ Verdacht gespeeld bij parachute-opdracht

Christian (5 + 1 = 6) 

+1/ Molpositie bij wissel-van-wacht-opdracht

Dorien (1 + 2 = 3)

+1/ Verdacht gespeeld bij Bourgondiërs-opdracht

+1/ Verdacht gespeeld bij parachute-opdracht

Jolien (4 + 3 = 7)

+1/ Molpositie bij wissel-van-wacht-opdracht

+1/ Verdacht gespeeld bij wissel-van-wacht-opdracht

+1/ Verdacht gespeeld bij Bourgondiërs-opdracht

Laure (4 + 1 = 5)

+1/ Molpositie bij wissel-van-wacht-opdracht

Salim (6 + 1 = 7)

+1/ Verdacht gespeeld bij parachute-opdracht

Puntenstand

Voorlopig is dit de puntenstand dus:

  • Alina: 9
  • Bart: 11
  • Christian: 6
  • Dorien: 3
  • Jolien: 7
  • Laure: 5
  • Salim: 7

Na deze vierde aflevering is de mijn mollen top-3: Bart, Alina en Jolien/Salim. Enkel Dorien en Laure vond ik compleet onschuldig, maar die laatste viel af, dus daar weet ik niets nieuws mee.

Mijn Mol

Ik zit nog steeds op mol Bart, vanavond zien we of dit al dan niet bevestigd wordt.

Wie is jullie verdachte na aflevering 4?

Veel speurplezier!
Kris

 

17 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s