Corona positivity update

Het Coronavirus is natuurlijk niet goed; honderden mensen sterven dagelijks én de bijhorende economische gevolgen zullen ook niet van de poes zijn. De overheid roept op om zoveel mogelijk thuis te blijven en onder de hashtags #blijfinuwkot en #westayathome blijven wij dan ook gezellig thuis. Maar hé, als we dan toch thuis zijn, kunnen we er evengoed een feestje -in zeer beperkte kring dan- van maken.

Zoals ik ook zei in een vorige blogpost bekijken wij het allemaal heel positief, ook deze tweede week was dat nog het geval…

– … omdat we altijd plezier maken met ons gezinnetje. We maken graag een fietstochtje of een wandeling maar veelal komt het er niet van. Nu wel dus… IMG_2009

– … omdat het thuis les geven me heel hard bevalt. Nee, niet als permanente situatie want mijn werk erbij doen, is moeilijk met onze jongens. Laat ons zeggen dat het maar 25 % efficiënt is, maar 100 % leuk.

– … omdat mensen zo lief zijn geworden voor mekaar: elke dag applaus voor de mensen uit de zorg, bedankjes voor de vuilnismannen, bedankt voor winkelpersoneel, voor pakjesbezorgers en eigenlijk voor iedereen die nog werkt en daarmee de maatschappij en economie draaiende houdt…

– … omdat we nu veel meer kunnen wandelen in de buurt en genieten van de rust op “ons eiland”.IMG_2020

– … omdat we nu meer buren tegenkomen en tijd hebben om een praatje maken doordat we niet meer zo druk-druk-druk zijn. Praatjes op een gepaste afstand uiteraard…!

– … omdat de hectische weekends even hebben plaatsgemaakt voor rustige ontspannen weekends vol quality time.

– … omdat het eindelijk tijd is om klusjes aan te pakken waar normaal geen tijd voor is. Zo heb ik vandaag mijn grote schoonmaak gedaan en heeft manlief een nieuwe tuinafsluiting gemaakt.

– … omdat het vtm nieuws elke dag wordt afgesloten met drone beelden vol hartverwarmende boodschappen.

– … omdat we terug leren lokaal te kopen. Met een beetje geluk houden we die gewoonte wel aan, ook na deze crisis. #kooplokaal

– … omdat ik zelden zo hard gelachen heb als laatste dagen/weken met de corona-memes die de ronde doen.

– … omdat er zo veel leuke initiatieven ontstaan, zoals het dagelijks applaudiseren om 20u, witte lakens die worden opgehangen of –onze favoriet!- de berenzoektocht.D55C064C-C482-4AE5-8256-4FBE2EDCAF1C

– … omdat in deze sombere dagen veel ondernemers terug echt gaan ondernemen: weg met de routine, dus bedenken ze iets nieuws, heerlijk toch! Hier zouden nog wel eens mooie dingen kunnen onstaan.

– … omdat het ook goed is voor de natuur die kan herstellen én omdat er geen files zijn. Beide zaken kunnen ook in het voordeel gaan spelen van werknemers die al lang wilden van thuis uit werken: als het nu kan, kan het altijd, toch?

– … omdat op deze paar weken ons leven in die mate door elkaar geschud is, dat we hier beter gaan uitkomen, ben ik oprecht van overtuigd.

Wij kijken uiteraard wel uit naar 20 april, de dag waarop de maatregelen zijn afgelopen en we terug onze familie kunnen zien en kunnen deelnemen aan sociaal leven, maar voorlopig genieten we even van de tijd die we hebben met ons vier.

Wat vinden jullie?

Veel liefs
Kris

20 reacties

 1. Het is een hele verdrietige en onwerkelijk tijd. Ik zie veel moois (zoveel onbaatzuchtige initiatieven), ik zie ook minder moois (onattente mensen in de supermarkt bijv.). Voor mij persoonlijk is het meest positieve dat de kinderen en ik zoveel tijd samen kunnen brengen.

  Geliked door 1 persoon

  • Hier ook zo. Dat van die supermarkten hoor ik overal, maar zelf nog niet gemerkt eigenlijk. Alleen toen mijn zoontje iemand hielp iets op te rapen, keek die persoon gechoqueerd alsof we melaatsen waren, maar mag best wel aan ons toen…

   Like

 2. Ik heb de indruk dat in deze bizarre tijd van afstand bewaren er nog nooit zoveel verbondenheid geweest is tussen de mensen. En de corona creativiteit houdt de situatie toch wat draaglijker moet ik toegeven…

  Like

 3. We kunnen maar beter de moed erin houden! Hier in de buurt ook heel veel mooie initiatieven. Nog elke avond applaudiseren de buren allemaal, de beertjes zie je hier ook en het is verbazend hoeveel mensen zich herrinneren dat ze ook met de fiets of te voet kunnen gaan!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat leuk om je post te lezen. Ik probeer me ook op de positieve kanten te richten en te genieten van de kleine extra’s in het leven. Leuk om dus al jouw positieve visies te lezen en er inspiratie uit te putten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s