De Mol #1 (Bart)

Gisteren alweer de eerste aflevering van “De Mol” en ook dit seizoen kijk ik weer met argusogen én een notitieboekje bij de hand naar De Mol op Vier.

De opdrachten

De tendens dat de opdrachten er steeds ingewikkelder op worden, is nog steeds van toepassing en ik heb bewust geen aandacht besteed aan het analyseren van de opdrachten an sich, wel in kijken per proef waar ik als mol zou zitten (en die personen 1 punt gegeven) en gekeken per groepje waar geld is verloren gegaan en/of heel vreemde zaken gebeurden. (ook telkens 1 punt).

Analyse van het spelgedrag de kandidaten (+ punten)

Alina (1 + 1 = 2)

+1/ Geld  “Aquaspeedproef”: Er is geen geld verloren, maar Alina leek enorm tijd te rekken door zich te laten vallen én nadien te aarzelen met de bel.

Bart (1 + 2 = 3)

+1/ Molpositie “groepsfoto-proef”: Bart rekte tijd met kennismakings-praatjes, maar spoorde de groep dan zelf aan om de aandacht bij de les te houden alsof hij verdachtmakingen van zich af wou schudden.

+1/ Geld “groepsfoto-proef”: groepje met oriëntatieopdracht, was de groep die de boel het meest vertraagde en pas in de opdracht slaagde met hulp van de anderen. Dit maakt Els, Christian en Bart voor mij verdacht en die laatste eigenlijk dubbel wegens 10.200 € geboden op eigen vrijstelling.

Bruno (1+ 1 = 2)

+1/ Geld “groepsfoto-proef”: Bruno die goochelkaarten niet meteen onder zijn naam plaatste.

Christian (0 + 2 = 2)

+1/ Geld “groepsfoto-proef”: groepje met oriëntatieopdracht,  traagste groepje

+1/ Molpositie “aquaspeed- en bel-proef”:  Als mol zou ik hier kiezen om in de lucht te hangen, dus Dorien en Christian zijn verdacht. De opdracht liep ook niet goed.

Dorine (0 + 2 = 2)

+1/ Molpositie “aquaspeed- en bel-proef”: bij Christian in de lucht

+1/ Geld bij “aquaspeed- en bel-proef”: Dorien die Bart niet wou zien in zijn kano en de verrekijker – waarvan duidelijk was dat deze tips kon opleveren- al heel snel voor bekeken hield. Bovendien wou zij (foute) antwoorden sturen, maar wanneer Christian de planeten- en bier-vraag fout had, ging ze meteen in mee om dan achteraf te zeggen dat er geen overleg was…

Els (1 + 1 = 2)

+1/ Geld “groepsfoto-proef”: groepje met oriëntatieopdracht: traagste groepje

Gilles (1 + 1 = 2)

+1/ Molpositie “groepsfoto-proef”: Als mol denk ik dat Gilles in een goede positie zat. Hij had eerst niet door dat hij niet vast zat én dat hij als enige wel de anderen kon helpen.

Jolien (0 + 0 = 0)

Laure (0 + 0 = 0)

Salim (0 + 1 = 1)

+1/ Molpositie “groepsfoto-proef”: Salim denkt dat ze in de sauna Mellowcakes verkopen. Hoe hilarisch ik het vind en ik hem al chocolade zie eten in de sauna, doet het me wel denken aan mol/politie-inspecteur Eline die zei dat de Oostkantons in West-Vlaanderen liggen.

Puntenstand

Voorlopig is dit mijn puntenstand:

 • Alina: 2
 • Bart: 3
 • Bruno: 2
 • Christian: 2
 • Dorine: 2
 • Els: 2
 • Gilles 2
 • Jolien:0
 • Laure: 0
 • Salim: 1

Na deze eerste aflevering staat Bart aan de leiding voor mij als potentiële mol, gevolgd door Alina, Bruno, Christian en Dorien. Jolien en Laure blijven ontzettend onder de radar…

Andere opvallendheden

Bruno, die 7.500 € een aanvaardbare prijs vond om te bieden op zijn vrijstelling, reageerde nogal heftig op Bart die 10.200 € bood.

Dorien die foute antwoorden liet gebeuren met Christian en die laatste leek te willen verdacht maken.

Mijn Mol

Het blijft in het begin vooral giswerk, maar ik zou na deze eerste aflevering Bart aanwijzen als de mol.

Wie is jullie verdachte na aflevering 1?

Veel speurplezier!
Kris

 

23 reacties

 1. Zou ik je heel vriendelijk iets mogen vragen? Zou je aub geen foto van de afvaller meer willen posten als headfoto? Ik kan niet kijken op zondagavond, als ik door mijn reader scroll, zie ik bij jou onmiddellijk wie afgevallen is… niet fijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s