Kerst in huis

Wij wachten heel bewust tot na Sinterklaas om een kerstboom in huis te halen. Sint uit, kerst in. Vrijdag was de Sint weg, dus zaterdag ondernamen we meteen actie om de kerstsfeer in huis brengen. O ja, wij zweren bij een echte boom.

Zaterdag werd dit de activiteit van de dag en had iedereen had zijn taakje want de kerstboom in huis brengen is een heus familiegebeuren bij ons. Papa ging de boom halen en koos er alweer een heel mooi en vol exemplaar uit, mama hing de lichtjes op en de kinderen waren verantwoordelijk voor de kerstballen en versiering. Nu ja, nadat ik deze had klaargelegd. Dit jaar koos ik de eerste keer voor roze en gouden tinten. Vorige jaren was het meestal rood/goud of wit/roze en hoewel roze/goud minder evident lijkt vind ik deze minstens even geslaagd. Uiteraard mogen ook de zelfgemaakte versieringen van de kinderen – die elk jaar aangroeien – niet ontbreken. Dit laatste maakt het misschien niet helemaal Instagram-proof, maar ik vind het heel persoonlijk, origineel en daardoor dus wel heel echt en dat is voor mij belangrijker dan de perfecte boom te kunnen posten op Instagram.EE2911B3-D76A-4028-9E97-84420D224B49

Dit zijn alvast de lievelingsversieringen van de kinderen:
  • De ingekleurde Koala: een relatief nieuwe, want deze is vorig jaar gemaakt en Guillaume vindt die zo super dat de Koala elke dag een ander ere-plaatsje krijgt.IMG_0526
  • De dennenappel-met-kerstman-gezichtje is ook een zelf geknutselde favoriet.IMG_0523
  • Tot slot, hebben we één kleinere kerstbal met een beertje op. Van deze heb ik absoluut geen idee waar hij vandaar komt, maar Guillaume is ervan overtuigd dat dit een bal is van toen ik nog een klein kindje was en is daarom fan.IMG_0525

Zelf ben ik alvast heel blij met de boom en klaar om over 14 dagen kerstavond te vieren.

Wat vinden jullie?

Veel liefs
Kris

 

13 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s