Leeuwenkoning met onze leeuw

Guillaume is intussen 6 jaar en helemaal into bioscoop en zou wel elke dag een filmpje gaan kijken. Omdat er nu eenmaal films zijn ons als ouder minder aanspreken, gaan we er uiteraard niet altijd op in, maar de echte Leeuwenkoning leek ons ook de moeite. Laatste keer namen we kleine broer mee naar “Mighty Pups“, maar zelfs voor een tekenfilm was het stilzitten best lang, dus deze was sowieso geen optie voor Thibault.

Nu, dit kwam niet slecht uit, want ik zorg ervoor dat ik telkens één keer in het voorjaar en één keer in het najaar de kindjes een dagje elk apart meeneem voor een leuke dag samen. Meestal zelfs tijdens de schooluren, want dat maakt het dubbel leuk. Nu Guillaume echter naar het eerste leerjaar gaat, heet zoiets spijbelen, dus moeten we het in vakantieperiodes gaan doen.

Zo vertrokken we dus met ons drie naar Gent. We startten in Pizzeria Prima Donna in de Overpoort in Gent, niet ver van de bioscoop, maar vooral een vaste waarde voor alle Gentenaars en studenten waar je heerlijke verse pizza’s voor zeer redelijke prijzen kan vinden met een fijne en snelle bediening. Perfect voor een snelle hap voor een cinema-avondje dus! Guillaume vond zijn lasagne heerlijk en ook bij ons was het perfect!IMG_2484

En als hij begint gekke bekken trekken, weten we dat hij het naar zijn zin heeft, dus dat zat ook goed. IMG_2486

Erna trokken we naar de bioscoop en waren we een beetje te vroeg, dus maakten we -op vraag van Guillaume- foto’s en selfies tijdens het wachten.IMG_2496IMG_2502

Over de film zelf kan ik eigenlijk kort zijn: ik vond hem echt helemaal niet bijzonder. Vooral omdat ik de film niet gelóófde: het is niet zo dat je verschillende soorten wilde dieren kan laten acteren op die manier, waardoor ik aldoor bleef beseffen dat het een animatiefilm was. Uiteraard is het wel technisch mooi gedaan en lijkt het ergens wel levensecht, maar voor mij jammer genoeg niet echt genoeg en niet geloofwaardig. En ik moet een film of personage echt kunnen geloven vooraleer ik erin kan meegaan. Ook had ik verwacht dat er nieuwe zaken zouden zijn in de film, maar deze leek me inclusief dialogen volledig identiek aan de originele (al heb ik deze wel al lang niet meer gezien, dus kan ik me hier best in vergissen). Zelfs Guillaume, die de originele al tientallen keren zag, leek me niet bijzonder onder de indruk.

De film was niet helemaal geslaagd, maar de avond en het gezelschap waren dat wel, dus dit is zeker voor herhaling vatbaar, al laten we de live action Disneyfilms nu wel even voor wat het is.

Wat vonden jullie van de film?

Veel liefs
Kris

 

 

13 reacties

  1. Ik ben echt dol op de Lion King, maar ik wacht bewust met kijken tot het thuis kan. Ik moet er altijd zo bij huilen! Jullie hebben het wel heel gezellig gehad met elkaar in de bios zie ik, leuk!

    Geliked door 1 persoon

    • Ik vond het net heel goed dat hij net zo is als de originele alleen dan “echt”. Bij mij zou het net heel erg tegengevallen zijn moest dat niet zo zijn. Ik wilde hem daarom eigenlijk niet eens gaan zien, omdat ik vreesde dat het zou tegen vallen. Vriend van me mee voor mijn verjaardag. The Lions King is mijn favoriete Disney, de “echte” heeft dat alleen nog meer bevestigd. Super mooi vond ik het.

      Geliked door 1 persoon

      • Ben blij voor jou dat hij je verwachtingen wel heeft ingelost, Lion King is ook mijn favoriete Disney. Remake is duidelijk een “hate it or love it”, geen tussenweg mogelijk. 😊

        Like

  2. Ah super leuk! Leuke namen hebben je kinderen ook. Mijn moeder belde school vroeger af omdat ik zogenaamd ziek was. Dan gingen we een dagje shoppen met oma en tantes want die waren alleen op een donderdag vrij. Dat deden we een keer in de drie maanden ofzo, altijd leuk!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie