Communicatietip: SMOG je mee?

In een vorige update vertelde ik al dat we alles in het werk stellen om Thibaultje zo goed mogelijk met iedereen te laten communiceren, gezien het praten zelf nog niet lukt en hij wel eens boos en gefrustreerd kan geraken als iemand hem niet begrijpt. Eén van de zaken die we dagelijks gebruiken en heel supertevreden over zijn, is het communicatieboekje van onze logopediste Leonie.

Daarnaast bieden we ook zoveel mogelijk SMOG aan. S-M-O-G is een letterwoord dat staat voor Spreken Met Ondersteuning van Gebaren. Deze taal is uitgewerkt als een vereenvoudigde versie van gebarentaal, met ruim 500 woorden, om kinderen met een communicatiebeperking te ondersteunen. Zowel op de reva, als door de logopediste als door ons, praten we zoveel mogelijk met SMOG. Met succes ook voor Guillaume, want hij heeft al heel veel woordjes opgepikt en helpt zo, zonder het zelf ten volle te beseffen ook al met smog. Meer informatie over SMOG kan je overigens hier lezen: www.s-m-o-g.be.

Tot slot hebben we pas een hele leuke site ontdekt, waarin Lilith (grote zus van Ernest met het syndroom van Down) de gebaren in leuke filmpjes aanleert. Ik deel hier graag deze tip: www.smogjemee.be. Wij zijn alvast allemaal fan!

Veel liefs
Kris
XxX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s