Thibaultje en zijn twee scholen

Sinds de paasvakantie startte Thibault op een revaeen centrum voor amulante revalidatie zoals dat dan heet- in Gent. Thibaultje gaat er drie halve dagen per week naar het groepje voor de vroegbegeleiding, waarhij met een 6-tal andere kindjes door een team van 5 begeleiders, waaronder logopediste, kinesiste, ergotherapeute en psychologe, begeleid wordt. De overige tijd gaat Thibault nog altijd naar het regulier onderwijs, waar hij ook zeer goed opgevolgd wordt. In de eerste plaats door zijn juf, maar ook door de zorgjuf en door de kindjes in zijn klas, die weten dat Thibaultje soms wat meer hulp nodig heeft en hem dan ook met plezier helpen.

Voor ons was het een grote aanpassing omdat Thibault nu 3 halve dagen per week naar het centrum van Gent moet gebracht worden en weer afgehaald worden. Dat was voor ons natuurlijk een serieuze aanpassing en vroeg wel enige planning, maar intussen hebben we een mooi systeem uitgewerkt, waarin zowel mama, papa als grootouders hun steentje kunnen bijdragen. We verliezen er veel tijd mee, daar moeten we eerlijk in zijn, maar we hebben in elk geval het gevoel dat de combinatie voor Thibault wel werkt. We merken alvast dat Thibaultje heel erg moe is ’s avonds.P1130603

Bovendien hebben we ook een extra logopediste aan huis die voor Thibault onder andere een communicatieboekje maakte. Dit idee is er gekomen omdat het er niet op lijkt dat Thibault snel zal beginnen praten en hij toch wel gefrustreerd en boos kan worden als hij op onbegrip stuit. In het boekje staan afbeeldingen van bijvoorbeeld broodbeleg of korte zinnen zodat hij daarmee kan tonen dat hij een boterham met kaas wil of dat hij buiten wil spelen. Dat begint te werken en Thibault neemt overal zijn boekje mee omdat hij beseft dat hij met het boekje zijn zin kan krijgen. En ook Guillaume praat mooi mee met het boekje.P1130596P1130597

Veel liefs
Kris
XxX

3 reacties

  1. Wat een slim idee, zo een boekje. Zo kan hij kenbaar maken wat hij wil. Ik weet dat ze in het Radboud Nijmegen ook werken met Ipads, waar ook plaatjes staan om aan te wijzen wat je wil, hoe je je voelt en dergelijke. Toen ik een tijdje niet meer kon praten had dat ideaal kunnen zijn, omdat ik niet kon aangeven hoe ik mij voelde e.d En dat frustreert enorm. (ze hebben hem wel beschikbaar, maar ik heb hem niet gehad, las het achteraf dat ze die hebben)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s