Wie is de mol tag #7

Exit Kelly. Exit Channy. Exit Jeffrey. Exit Katrien. Exit Steve. Exit Nog 1 mol en 3 mollenjagers aan het begin van deze zevende aflevering die tevens de laatste voor de finale is:

 • Bahador, 27, financieel recruiter
 • Lloyd, 21, student
 • Pascale, 45, marineofficier
 • Pieter, 33, priester

Ik ga nog steeds met mijn puntensysteem op zoek naar de mol in de hoop zo objectief te kunnen beoordelen wie de mol is, en te proberen te vermijden in de beruchte tunnelvisie-val te lopen.

Opdracht 18: “Sporten in de duinen”

Pieter en Pascale gaan kajakken, maar slagen niet in de bijkomende opdracht. Intussen zijn Bahador en Lloyd aan de puzzel bezig om de fietssloten los te maken. Ze verliezen hier tijd en kunnen pas vertrekken nadat Pieter en Pascale hen te hulp schoten. Ook bij het fietsen verliest het duo Baha-Lloyd tijd met een losse ketting, maar kiezen ze wel voor de opdracht van 1.500 € en niet voor het comfort van zadels voor op hun zadelloze fietsen. Ze hebben uiteindelijk nog een uur om de 7 kilometer door de duinen te lopen, maar dat blijkt snel voor Baha en Pieter te zwaar. Verdacht vond ik Lloyd die achteraf wat vreemde mol-beschuldigingen uit aan het adres van Baha met twijfel omdat hij toch al weken zeker is van zijn mol…?

Gewonnen inzet: 2.000  € van de 5.000 €

Opdracht 19 “Verborgen camera’s”

Pascale moet de reacties inschatten op haar medekandidaten in verborgen camera situaties en denkt dat Lloyd zal weggaan uit de sauna als de Mexicaanse mannen het er te gezellig maken, dat Pieter zijn nummer niet zal geven aan de Mexicaanse schone en dat Baha zal reageren op het koppel dat zijn spullen wegneemt. Pieter kon hier niet saboteren zonder door de mand te vallen: als priester kan hij namelijk niet denken dat een andere kandidaat flirtgedrag van hem verwacht. Door het feit dat het geld vlot wordt binnengehaald, vind ik Pieter als enige verdacht.

Gewonnen inzet: 3.000 € van de 3.000 €

Opdracht 20 “Duelleren voor de molboekjes

Lloyd wint het memory-duel tegen Baha en wint zo 1.840 € van de 2.000 €. Pascale wint het Jenga-duel tegen Pieter en wint zo 1.600 € van de 2.000 €. Omdat de mol moest proberen zelf te winnen om zijn spoor niet vrij te geven, vind ik Lloyd en Pascale hierdoor bijgevolg verdacht.

In het finaleduel wint Lloyd van Pascale, maar door Lloyd zijn aarzeling gaat er toch 3.600 € uit de groepspot. Anderzijds drong hij niet aan om Pascale te laten eerst blazen. Zo wint Pascale de ultieme tip en hoort ze de mol fluiten aan de telefoon.

Gewonnen inzet: – 160 € van de 4.000 €

Mijn scorebord ziet er dus als volgt uit:

 • Bahador: 2 + 0 + 0 + 0 = 2
 • Lloyd: 6 + 1 + 0 + 1 = 8
 • Pascale: 5 + 0 + 0 + 1 = 6
 • Pieter: 7 + 0 + 1 + 0 = 8

Nu wordt het tijd om kleur te bekennen: Bahador en Pascale kwamen nooit in mijn mollenvizier, dus het gaat tussen Lloyd en Pieter voor mij. Lloyd komt zeker in aanmerking omdat het me bijna onmogelijk lijkt om met zijn nonchalance zo ver in het spel te geraken en het dus bijna niet anders kan of zijn nonchalance is gespeeld. Pieter lijkt me dan ook een goede mol omdat hij als pastoor niks kan doen met geld, dus het spel niet moet spelen én omdat ik als maker van het programma sowieso de priester zou kiezen als mol. Na deze aflevering twijfel ik meer dan ooit en kan ik alleen maar vaststellen dat er ontzettend goed is gemonteerd door de maker. Om het echter met de gevleugelde woorden van Lloyd “go hard or go home” te zeggen, gok ik op priester Pieter als mol en Bahador als winnaar in de finale-aflevering van volgende week.

In de pot komt er 4.840 € bij van 12.000 € wat het totaal op 24.565 € van de te verdienen 83.400 € brengt. Deze aflevering betekende het einde voor de laatste vrouw Pascale, die jammer genoeg niet het voordeel kan halen uit haar tip, waardoor er een mannelijke finale wordt gespeeld volgende week.IMG_7414

Lezen hoe het vorige afleveringen verliep? Dat kan hier, hier, hier, hier, hier en hier.

Veel speurplezier en tot een finale “De Mol”!
Kris
XxX

 

8 reacties

 1. Ik heb de Vlaamse Wie is de Mol niet gevolgd, dus ik ken deze deelnemers niet. Maar erg leuk om te lezen. Ik krijg er al weer helemaal zin in om in januari weer naar de Nederlandse Wie is de Mol te kijken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s