Wie is de mol tag #6

Exit Kelly. Exit Channy. Exit Jeffrey. Exit Katrien. Exit Steve. Nog 1 mol en 4 mollenjagers aan het begin van deze zesde aflevering:

 • Bahador, 27, financieel recruiter
 • Joke, 32, dierenarts
 • Lloyd, 21, student
 • Pascale, 45, marineofficier
 • Pieter, 33, priester

Ik ga nog steeds met mijn puntensysteem op zoek naar de mol in de hoop zo objectief te kunnen beoordelen wie de mol is, zonder in de beruchte tunnelvisie-val te lopen.

Opdracht 15: “Rad van Fortuin”

De kandidaten spelen een spelletje Rad van Fortuin. Alles lijkt goed te gaan, Joke en Lloyd lijken het spel te redden, Bahador en Pieter spelen goed en foutloos. Op het einde echter krijgen ze de kans de 1.125 € te verdubbelen met de superronde. Lloyd was daar meteen voorstander voor, maar ook Pascale en Joke gingen snel mee, waardoor ik die drie verdacht vind. Dat Lloyd dan de inzet verliest, kan perfect molgedrag zijn natuurlijk. Bovendien vind ik dat hij heimelijk lacht bij zijn teleurgestelde opmerking “’t is echt klote”.

Gewonnen inzet: 0  € van de 2.250 €

Opdracht 16 “Het vuur aan de schenen van de mol”

Alle kandidaten mogen de andere kandidaten een proef laten doen die iedereen te verduren krijgt, behalve de mol zelf die het effect moet veinzen. Pieter zegt hij dat hij duidelijk iemand ziet acteren bij het opeten van de pikante peper, maar valt dan uit de lucht wanneer Joke er niet aan begon (dus vermoeden we dat zij diegene is waarvan Pieter dacht dat ze acteerde), maar toch zegt hij dan op het einde iets uit het verhaal geleerd te hebben. Omdat dit verhaal kant noch wal raakt, vind ik Pieter bijzonder verdacht. Bij het eng filmpje vind ik Llyod toch een beetje verdacht. Bij het kriebelen dan weer Joke.

Gewonnen inzet: 2.200 € van de 3.200 €

Opdracht 17 “De geitenhoeders”

In deze proef is het de bedoeling dat de kandidaten met zoveel mogelijk geitjes over de meet komen. Doordat op het einde alle kandidaten hun geitjes kunnen inzetten op de weide voor vrijstellingen, hoeft de mol niet veel te saboteren, wetende dat meeste kandidaten voor zichzelf zullen kiezen en zelf zo het geld uit de pot zullen halen, zoals Joke op het einde ook formuleerde. Ik vond hier dan ook niemand verdacht. De belangrijkste gebeurtenis was wel dat Pieter een vrijstelling won en zo zeker is van zijn plaats in de finale.

Gewonnen inzet: 800  € van de 5.000 €

Mijn scorebord ziet er dus als volgt uit:

 • Bahador: 2 + 0 + 0 + 0 = 2
 • Joke: 10 + 1 + 1 + 0 = 12
 • Lloyd: 4 + 1 + 1 + 0 = 6
 • Pascale: 4 + 1 + 0 + 0 = 5
 • Pieter: 7 + 0 + 1 + 0 = 7

Mijn top blijft bijgevolg nogal onveranderd:

 1. Joke (12)
 2. Pieter (7)
 3. Lloyd (6)

In de pot komt er 3.000 € bij van 10.450 € wat het totaal op 19.725 € van de te verdienen 71.400 € brengt. Deze aflevering betekende het einde voor mijn hoofdverdachte Joke. Het zal nu tussen Pieter en Lloyd gaan…!IMG_7400

En toen waren ze nog met 4!

Lezen hoe het vorige afleveringen verliep? Dat kan hier, hier, hier, hier en hier

Veel speurplezier en tot een volgende “De Mol”!
Kris
XxX

18 reacties

  • Bij De Mol moet je echt van niets verschieten. Dat iemand die zo nonchalant is in de finale geraakt is sowieso ook al verdacht, dus Lloyd kan zeker. Baha sluit ik echt uit.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s