Wie is de mol tag #5

Exit Kelly. Exit Channy. Exit Jeffrey. Exit Katrien.; Nog 1 mol en 5 mollenjagers aan het begin van deze vijfde aflevering:

 • Bahador, 27, financieel recruiter
 • Joke, 32, dierenarts
 • Lloyd, 21, student
 • Pascale, 45, marineofficier
 • Pieter, 33, priester
 • Steve, 60, arts

Net zoals vorig jaar ga ik op zoek met een puntensysteem en geef ik per opdracht 1 punt aan verdachte personen en scoren neutrale of  niet-verdachte spelers een 0. Diegene die eindigt met de meeste punten zou dus de mol moeten zijn. Opvallend is dat dit jaar de onopvallende Joke al een aantal weken op nummer 1 staat.

Opdracht 12: “Pret in het pretpark”

Pieter en Steve lossen hun droedel op in de eerste ronde op de achtbaan en komen zo op “achterstand”. Pieter vind ik verdacht omwille van zijn vreemde beslissing om dit te gaan spellen in plaats van uit te beelden en omdat hij raar reageert op Steve zijn verlossend idee om een tand te tonen. Van Steve die ziek wordt ga ik ervan uit dat hij dit niet kan spelen.

Pascal en Bahador gaan met de kindjes op stap en lijken alles betrekkelijk goed uit te voeren, zeker wanneer ze van tactiek wisselen in het spiegelpaleis. Ik vind het echter fenomenaal dat ze deze bijna onmogelijke opdracht, die zo gemakkelijk te saboteren is, tot een goed einde konden brengen, dus geen verdachte handelingen en 1.000€ erbij.

Joke en Lloyd lijken ook goed de cijfers te vinden en vlot de rekensom op te lossen. Hoewel ik vind dat Lloyd het vooral in handen neemt en Joke maar volgt en zelfs nog een stomme rekenfout maakt (8 tot de tweede is 16), is er op zich niet veel verdacht gebeurd en wijt ik de fout aan de druk en concentratie. Met nummer 107 scoren ze al bij al de 1.000 €.

Ze herkennen allemaal hun bezoeker en verdienen nog een 1.000 € extra.

Gewonnen inzet: 3.000  € van de 4.000 €

Opdracht 13 “Nacht in de drive-in cinema”

Omdat per definitie de familieleden die meedoen geen weet hebben van wie de mol is, gaat iedereen er voor en merk ik niets verdacht. Niemand ging echt voor veel geld en ook Pieter zou een te groot risico genomen hebben mocht hij de mol zijn want indien zijn broer Jasper wel de laatste vraag zou geweten hebben, zou hij misschien te veel geld binnengebracht hebben.

Gewonnen inzet: 1.025 € van de 9.450 €

Opdracht 14 “Shoppen voor jezelf, voor de Mexicaanse kindjes of voor pasvragen”

De kandidaten mogen hun winkelkar vullen voor zichzelf of kiezen een bon voor weeskindjes samen met hun bezoeker. Wanneer de bezoekers echter apart zijn kunnen ze toch kiezen te wisselen voor pasvragen. Iedereen die voor pasvragen kiest vind ik verdacht en dat bleken Lloyd en Joke.

Gewonnen inzet: 0  € van de 3.000 €

Mijn scorebord ziet er dus als volgt uit:

 • Bahador: 2 + 0 + 0 + 0 = 2
 • Joke: 9 + 0 + 0 + 1 = 10
 • Lloyd: 3 + 0 + 0 + 1 = 4
 • Pascale: 4 + 0 + 0 + 0 = 4
 • Pieter: 6 + 1 + 0 + 0 = 7
 • Steve: 5 + 0 + 0 + 0 = 5

Dit maakt dat er na deze aflevering niet zoveel verandert in mijn top-3 van potentiële mollen:

 1. Joke (10)
 2. Pieter (7)
 3. Lloyd (4) / Pascale (4)

Nu hopen dat Bahador toch niet de mol is zoals 28 % op het forum “Wie is de mol?” denkt waardoor hij daar meteen hoofdverdachte is…

In de pot komt er 4.025 € bij van 16.450 € wat het totaal op 16.725 € van de te verdienen 60.950 € brengt. Deze aflevering betekende het einde voor Steve.IMG_7316

En toen waren ze nog met 5!

Lezen hoe het vorige afleveringen verliep? Dat kan hier, hier, hier en hier.

Veel speurplezier en tot een volgende “De Mol”!
Kris
XxX

22 reacties

 1. Zelf kijk ik dit soort programma’s helemaal niet. Ik raak wel altijd enthousiast door dit soort stukken, maar vergeet het ‘s avonds dan weer om te kijken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s