Samsung of iPhone fan?

Ik ben al jaren een gematigde iPhone fan, in die zin dat ik al een 5-tal jaar iPhone gebruiker ben, doch niet zo obsessief dat ik bij elk model op de dag van de lancering aan de winkel ga in de rij staan. Voor mij zijn dat gebruiksvoorwerpen die ik gebruik zolang ze doen wat ze moeten doen. Want heel erg lang is dat sowieso al niet: zo had ik mijn iPhone 4 een twee- à drietal jaar en heb ik intussen ongeveer even lang mijn huidige iPhone 6, die zoals het er nu naar uitziet binnenkort ook de geest zal geven.

Omdat ik het me niet kan veroorloven voor mijn werk om niet mobiel te zijn, ben ik al eventjes voorzichtig aan het uitkijken naar de nieuwe toestellen op de markt. Omdat de prijzen van Apple zo enorm de pan uit swingen en zelfs vlot over de (psychologische) grens van 1000 € gaan, wat ik echt wel hallucinant vind voor een toestel om te bellen -en dat voor nauwelijks 2 jaar – ben ik sterk aan het twijfelen om mijn loyaliteit naar Apple toe overboord te gooien.

Bovendien merk ik dat Samsung gebruikers wel bijzonder positief zijn over hun smartphone en lijkt het me ook niet zo onoverkomelijk om de overgang naar een ander besturingssysteem te maken. Oké, dat wordt even wennen, maar dat de toestellen wel even gebruiksvriendelijk zijn, blijkt uit reacties van gebruikers. Zo botste ik na even googelen op deze “Samsung Galaxy S9”.

 

Want zelfs een trouwe fan moet toegeven dat deze Samsung Galaxy S9 zeker kan concurreren met de iPhone X. Zo is het geheugen (64GB) en schermgrootte (5,8 inch) identiek, zijn meeste eigenschappen heel gelijkaardig, zien ze er beide prima uit en zijn de camera’s zelfs ietwat beter voor de Samsung Galaxy S9: 12 MPixel achteraan en 8 MPixel vooraan, tegenover 12 en 7 voor de iPhone X. Dat totaalpakket tegen een veel gunstigere prijs (ruim 250 €) doet een mens toch even twijfelen.

Anderzijds las ik vorige week dat iPhone met een nieuwe kleur op de markt komt, als eerbetoon aan een Afrikaans organisatie. Ook al ben ik me bewust van de marketing hierachter om de verkoop van de iPhone terug nieuw leven in te blazen, vind ik het best een aangename gedachte om met de aankoop van een smartphone intussen het goede doel te steunen: twee vliegen in één klap, toch? Maar goed, rood is niet helemaal mijn kleur, dus hiervoor hoef ikzelf het eigenlijk niet te doen.

Nu, de meest belangrijke reden waarom ik vroeger niet van iPhone naar Samsung Galaxy wou veranderen, is het feit dat een nieuwe iPhone installeren eenvoudig is: inloggen op het toestel met de Apple-ID en de informatie wordt van de cloud gesynchroniseerd zodat je meteen terug aan de slag kan. Blijkt nu dat dit van iPhone naar Samsung met een app even eenvoudig is -zie “Contacten overzetten van iPhone naar Samsung” – en ik denk dat dit mij wel over de streep zal trekken.

Nu hoop ik vooral dat mijn iPhone het nog een aantal maanden kan uitzingen en dan is de kans wellicht groot is dat de opvolger de Samsung Galaxy S9 wordt.

Welke smartphone gebruiken jullie?

Veranderde je al eens van besturingssysteem? Hoe ging dat?

Veel liefs
Kris
XxX

38 reacties

 1. Je kan hier moeilijk over discussiëren vind ik, ik zweer bij het gebruiksgemak van Apple. Er zijn genoeg modellen onder de 1000€ en als je (ongeveer natuurlijk) een Samsung en een Iphone met dezelfde functies vergelijkt, dan zijn die bijna even duur.
  Ieder wat hij/zij wil denk ik dan :-).

  Geliked door 1 persoon

  • Bedankt voor je reactie! Ik kies sowieso liever een model met het grootste geheugen omdat je anders misschien wel 100 euro uitspaart, maar je dan vanaf 500 foto’s continu meldingen krijgt dat je geheugen vol is… Ik vind het gewoon allemaal erg duur, dit wordt nog even opzoeken!

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb zelf een BlackBerry, omdat het de enige niet volledige touchscreen is die er bestaat denk ik! Apps worden hiervoor niet ondersteund, dus dat is wel eens lastig. Verder was ik vroeger trouw aan Samsung dus misschien dat ik dat wel blijft. Ik vind de prijzen van Apple hallucinant en hoor veel te veel problemen én zo’n ding gaat maar een jaar of anderhalf mee! 😮

  Geliked door 1 persoon

 3. Ook Apple hier! Ik werk bij een telecom bedrijf en heb de telefoon ‘in bruikleen’. Om de twee jaar krijgen we ee nieuwe dus dat is wel handig. Moest dat niet zo zijn zou ik nooit 1000 euro voor een telefoon betalen!!! Een goedkopere android versie zou ik dan allicht kiezen.

  Wel grappig is dat de person voor mij Blackberry gebruikt. Zo heb ik er ook nog 2 gehad, ik wist niet dat het nog bestond!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb ook 10 jaar geleden nog een BlackBerry gehad en dacht ook dat die was verdwenen. 😉 Eerlijk, bij mij een analoog verhaal: mijn vorige gsm’s waren van de firma waar ik werkte en nu ik zelfstandig ben en zelf eentje moet kopen vind ik 1000€ gewoon absurd!

   Like

 4. Ik ben geen fan van Samsung… ik had er ooit ook een, die moest ik minstens 1 keer per dag aan de oplader doen…. veel te veel apps die energie vreten erop. NU heb ik een LG, ongeveer 2/3 goedkoper en de batterij gaat veel langer mee

  Geliked door 1 persoon

 5. ik heb nu een iphone na verschillende samsungs. Eerlijk gezegd vind ik Samsung veel prettiger en gemakkelijker om mee te werken, maar dat zal wennen zijn zeker?

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik ben echt een heel grote Apple fan. Ik vind het gewoon een stuk gebruiksvriendelijker dan mijn vroegere Samsung of ander Android Toestel. En ik kan makkelijk bestanden overzetten tussen mijn gsm en ipad. IPhones zijn duur maar ze gaan heel lang mee, veel langer dan mijn android toestellen in het verleden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik heb momenteel een HUAWEI, en daarvoor had ik steeds een Samsung. Ik vind de Samsung S9 ook zo mooi, en dat komt eigenlijk door de reclame die ik op tv zag. Iets met filmen en slow-motion. Al mag dat natuurlijk niet de hoofdreden zijn. Belangrijk voor mij is dat hij goede foto’s maakt en dat kan een Samsung zeker goed!

  Geliked door 1 persoon

  • Bedankt voor je reactie! Ik ben ook meer aan het overtuigd geraken voor de Samsung, ook wel deels door die reclame met slow motion. 😀 Voor mij is het belangrijkste dat ik het een volledige dag kan doorkomen zonder de batterij te moeten bijladen.

   Like

  • Begrijp ik wel, ik vind sowieso foto’s van een smartphone nooit geschikt voor een album: ik zie dat van ver. Zelfs op mijn blog gebruik ik alleen smartphone foto’s voor op restaurant omdat mijn man het niet fijn vind als ik daar mijn grote camera uithaal. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 8. Ik ben en blijf een iPhone/Apple fan. Dit komt ook doordat ik een icloudserver heb, iMac, MacBook, iPad, time capsule. Als is helemaal op elkaar afgestemd. Lang niet alles is het nieuwste van het nieuwste. Mijn iMac is uit 2009 en daar game ik gewoon nog op. Dat is ook mijn reden waarom ik voor Apple kies. Ik koop dit voor jaren!! Ik zie me niet met een standaard computer 9 jaar kunnen doen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik heb al jaren Samsung en maak ook alle foto’s ermee. Moet wel vaak opladen, maar dat heeft meer met het YouTube kijken te maken en dan vaak tegelijk opladen. Dan gaat vroeg of laat je accu eraan. Maar hij is al jaren oud en doet het nog hartstikke goed.

  Geliked door 1 persoon

 10. ik had een Apple iphone : werken echt heel fijn. MAARRRR ze zijn nergens comptabile. Eigenlijk moet je dan alles van Apple hebben. Dat is een gedwongen winkelnering waar ik echt heel erg de pest aan heb…Dus toen het ding aan een nieuw leven was, de aller goedkoopste Samsung gekocht. En weet je: die doet het ook priman

  Geliked door 1 persoon

 11. Niettegenstaande we in de zaak iPhones herstellen, evenals refurbished verkopen. Ben ik zelf eerder een Samsung-adept. Het betuttelen van Apple voor je doen en laten is me niet genegen. iPhone daarentegen vind ik vooral aan te raden naar herstelbaarheid. Batterij heeft kuren of telefoon valt plots uit, nieuw batterijtje en je kan weer verder. Dit is voor de Samsungs allemaal niet zo evident !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s