Wie is de mol tag #4

Exit Kelly. Exit Channy. Exit Jeffrey. Van de 10 blijft dus nog 1 mol en 6 mollenjagers over:

 • Bahador, 27, financieel recruiter
 • Joke, 32, dierenarts
 • Katrien, 54, event manager
 • Lloyd, 21, student
 • Pascale, 45, marineofficier
 • Pieter, 33, priester
 • Steve, 60, arts

Net zoals vorig jaar ga ik op zoek met een puntensysteem en geef ik per opdracht 1 punt aan verdachte personen en scoren neutrale of  niet-verdachte spelers een 0. Diegene die eindigt met de meeste punten zou dus de mol moeten zijn. Opvallend is dat dit jaar de onopvallende Joke al een aantal weken op nummer 1 staat.

Opdracht 9: “Pakjeskoeriers in Mexico”

Steve en Katrien nemen plaats in het museum terwijl de andere 5 raadsels oplossen en pakjes gaan.

Er lijkt goed te worden gefietst, iets minder goed raadsels opgelost, weer wel goed kunstwerken herkend, al kon de mol kon hier wellicht eenvoudig en subtiel toeslaan. Enige verdachte vond ik hier Pieter omdat hij het lucifer-raadsel per se opnieuw wil oplossen, wetende dat zo’n opdracht gemakkelijk fout loopt.

Gewonnen inzet: 1.000  € van de 4.000 €

Opdracht 10 “Mexicaans worstelen en de escape room ”

Pieter en Bahador vond ik hierin verdacht omdat ze zich meteen kandidaat stelden voor de vechtproef. Het feit dat de posters er meteen hingen, is zo mogelijk nog verdachter, zodat het wel lijkt alsof de mol dit zo gepland had. Anderzijds is het misschien voorspelbaar dat Steve en de vrouwen dit niet zouden doen en had de organisatie misschien gewoon de 3 combinaties: Baha-Lloyd, Pieter-Lloyd, Pieter-Baha laten drukken.

De andere kandidaten faalden in de raadsels zodat de verfbom afging op Pascale en Steve. Omdat de opdracht faalde, maar ik niet denk dat de mol een verfbom op zichzelf zou laten komen, geef ik verdachte punten aan, Joke, Katrien en Lloyd en vooral die laatste had veel plezier met het witte huis staat in Washington.

Ook bij het ‘Lucha Libre’, het Mexicaans worstelen werd geen geld verdiend, ondanks de inzet van de worstelaarsmaar daarin is iedereen misschien even verdacht, dus hierop ga ik geen punten scoren.

Gewonnen inzet: 0  € van de 3.000 €

Opdracht 11 “Liftopdracht in de Torre Latinoamericano”

De kandidaten komen snel een strategie overeen en beslissen dat iedereen voor de vrijstelling mag gaan en met het risico dat ook in deze opdracht geen geld wordt gewonnen. Vooral Lloyd, Pieter en Joke lijken dit te sturen. Ze lossen de vragen relatief goed op, maar doordat Joke de vrijstelling neemt, gaat er ook hier geen geld in de pot. Enkel Steve en Joke antwoordden fout, dus deze twee geef ik een verdacht punt.

Gewonnen inzet: 0  € van de 3.000 €

Mijn scorebord ziet er dus als volgt uit:

 • Bahador: 1 + 0 + 1 + 0 = 2
 • Joke: 7 + 0 + 1 + 1 = 9
 • Katrien: 4 + 0 + 1 + 0 = 5
 • Lloyd: 1 + 0 + 1 + 1 = 3
 • Pascale: 4 + 0 + 0 + 0 = 4
 • Pieter: 3 + 1 + 1 + 1 = 6
 • Steve: 4 + 0 + 0 + 1 = 5

Dit maakt dat mijn top-3-verdachten er als volgt uit ziet:

 1. Joke (9)
 2. Pieter (6)
 3. Steve (5)

In de pot komt er 1.000  € bij van 10.000 € wat het totaal op 12.700 € van de te verdienen 44.500 € brengt. Deze aflevering betekende het einde voor Katrien.IMG_7218

En toen waren ze nog met 6!

Lezen hoe het vorige afleveringen verliep? Dat kan hier, hier en hier.

Veel speurplezier en tot een volgende “De Mol”!
Kris
XxX

 

 

20 reacties

 1. Tof om ook jouw insteek te weten! Bij mij staat Steve op nummer 1, Pieter vind ik ook wel verdacht. Joke iets minder maar Pascale vind ik evenwaardig of misschien wel meer mol dan Joke. Dit zonder berekeningen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo leuk om altijd mee te denken, maar wat zitten wij altijd vaak fout… Dan denken wij op het laatst dat die het wel moet zijn en dan blijkt dat weer een ander de Mol is! Zitten wij er weer helemaal naast. Onwijs leuk programma!

  Like

  • Ja, klopt, geweldig werk van de mensenvan de montage eigenlijk. Ik zat vorig jaar ook op een verkeerd spoor, dus ben ook niet zo’n expert, hoewel ik dit jaar wel zeker van mijn stuk ben. 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s