Date night @Cinema Palace

De date night vorige week, bracht ons na lange tijd nog eens naar de film. Deze keer niet naar Kinepolis, zoals we meestal doen, maar naar de Cinema Palace, een kleinere iets minder commerciële filmzaal in Aalst, aan te raden voor de persoonlijke, intiemere sfeer, de kleinschaligheid én het gemak om te parkeren.

We kozen de film Patser, de derde Adil El Arbi, die intussen al bijna 2 maanden in de filmzalen te zien is. En terecht! Ik dacht zelf dat de film iets te “politiek correct” zou zijn, maar we waren vol lof. Voor wie het verhaal niet kent: 4 Marokkaans-Antwerpse drarries, willen zelf een patsersleven leiden, met rijkdom, luxe en respect door andere patsers, met Tony Montana als grote voorbeeld. Wanneer ze erin slagen om van über-patser Orlando Marie cocaïne te kunnen stelen, wordt hun droom waar, maar ontketenen ze een drugsoorlog tussen Antwerpen en Amsterdam, feiten die niet helemaal fictief zijn, zoals dit artikel van eind vorige week nogmaals bewijst: www.standaard.be/drugsoorlogantwerpenamsterdam. De ondertitel “min of meer gebaseerd op waargebeurde shit” liegt er duidelijk niet om.(de ondertitel “min of meer gebaseerd op waargebeurde shit”)

Limburger Matteo Simoni verraste me met zijn ontzettend geloofwaardig Antwerps-Marokkaans accent en Nora Gharib, van wie ik al fan was sinds K3 zoekt K3, deed het ook meer dan perfect! Voor meer, moet je de film echt zelf zien vind ik: nu nog in de zalen of binnenkort op DVD.

Romantisch kon je onze date night bezwaarlijk noemen, maar een date night hoeft natuurlijk niet altijd zeemzoet te zijn. Tenslotte was de film, de locatie én het gezelschap perfect en hebben we heel wat afgelachen. Meer moet dat niet zijn…

Veel liefs
Kris
XxX

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s