2018 Challenge #3 #Start

De neuroot in mij heeft de tweede challenge met 13 dagen verlengd omdat ik mezelf als het ware heb opgelegd de twee foutjes te compenseren, maar dat neemt uiteraard niet weg dat zich deze maand een nieuwe challenge aandient.IMG_6682

Deze maand gaat het even niet over water drinken, of alcohol bannen, maar gooi ik het over een heel andere boeg namelijk “gelukjes verzamelen”. Want is geluk uiteindelijk niet waar we allemaal naar op zoek zijn? Al de rest zijn middelen om dat hoofddoel te bereiken en dat vergeten we soms wel eens denk ik. Ik prijs mezelf heel gelukkig: ik heb een geweldige man, twee fantastische kinderen, een nieuwe zaak waar ik me met veel plezier voor inzet. Op een gelukschaal van 1 tot 10, zou ik mezelf dan ook momenteel een hele hoge score geven.IMG_6577

Ik ben er echter van overtuigd dat we als mensen vaak de neiging hebben altijd meer te willen, ons te veel blindstaren op details die niet perfect liepen en focussen op negatieve zaken. Vandaar dat het deze maand mijn voornemen wordt om van elke dag te genieten en elke dag 3 gelukjes te noteren. Ik verwacht dat dit een hele fijne uitdaging wordt, onder andere omdat het zo een positieve benadering wordt. Mijn gelukjes deel ik dan wekelijks met jullie.

Veel liefs
Kris
XxX

Vraag: probeerden jullie dit ooit al eens uit? Wat was het resultaat?

36 reacties

 1. Leuk idee! Ik denk dat ik ook ga meedoen, want durf mezelf erop betrappen dat mijn focus soms ook teveel ligt op wat niet goed/perfect loopt… we leggen de lat soms veel te hoog voor onszelf hè… 😉

  Like

 2. Wat een leuke challenge! De waardering voor de kleine dingen in het leven word nog wel eens vergeten door de focus op het grotere plaatje. Zeker goed, om ook stil maar vooral positief stil te staan bij de kleine dingen.

  Lief,

  Grassiëlla

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuke challenge. Een hele tijd geleden waren veel mensen op Insta bezig met de 100happydays challenge. Elke dag moest je een foto posten van iets wat je ‘happy’ maakte die dag. Daardoor was je veel bewuster van de kleine dingen die je gelukkig maakten, dat werkt met deze challenge hetzelfde denk ik.

  Geliked door 1 persoon

 4. Inderdaad soms is het beter op de positieve zaken te fixeren en de negatieve achterwege te laten! Leuke tip! ga ik ook proberen toepassen 🙂

  Like

 5. Dat is een hele mooie doelstelling. Vaak is het heel goed om eens over jezelf te reflecteren en op zoek te gaan naar zowel de negatieve als de positieve dingen die je op een dag hebt meegemaakt!!

  Geliked door 1 persoon

 6. leuk idee ! !op het forum van Vrouwenpower heb ik een rubriek: waar ben je dankbaar voor vandaag? Probeer ik elke dag even in te posten. Erg goed om te doen!

  Geliked door 1 persoon

 7. Leuke challenge! Ik doe dat waarschijnlijk vaak onbewust en soms bewust. Zeker na mijn “avontuur” in het ziekenhuis geniet ik meer van de kleine dingen. Ik had toen zo een boekje waarin je dat kon bijhouden maar ik vind het lastig om het dan daadwerkelijk op te schrijven.
  Succes!

  Geliked door 1 persoon

 8. Mooie challenge

  Ons gezin staat al een tijdje bol van stressvolle momenten en medische zorgen….om staande te kunnen blijven probeer ik soms echt bewust te benoemen en voelen wat mij blij maakt.
  Onze.kleuter laat vaak zien dat het geluk vaak in hele kleine dingen kan zitten.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik denk dat we in een zeer gelijkaardige situatie zitten. Nochtans kan er ook in die stressvolle en moeilijke momenten veel geluk zitten, zoals in het besef dat je een goede achterban hebt bijvoorbeeld.

   Like

 9. Dit zou voor mij een moeilijke challenge zijn. Ik denk nogal rap pesimistisch, dus vrees dat ik niet aan 3 gelukjes zou geraken per dag. 😊

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s