Zo gewoon maar voor ons een wonder

Wanneer gaat hij naar school?” is een zo gewone vraag die vaak nonchalant en betekenisloos wordt gesteld. Dat de kindjes op 2,5 jaar naar school gaan is de gewone gang van zaken, maar was voor ons voor Thibaultje vooral afwachten. Ondanks het gegeven dat hij nog niet kan praten en – alle inspanningen ten spijt –  nog niet zindelijk is, kon Thibaultje gisteren starten. Na gesprekken met de schooldirecteur, met de zorgjuf, met zijn juf, met de kinderneuroloog en met de psychologe van het COS hebben we beslist dat Thibaultje in het regulier onderwijs kon starten (en dit bedoel ik zonder ook maar enig negatief waardeoordeel over het buitengewoon onderwijs), mits bijkomende begeleiding van een logopediste en verdere opvolging van de thuisbegeleidingsdienst.

En de start vond gisteren plaats, in de rode poesjesklas bij Juf Marleen, dezelfde klas en juf als waar Guillaume startte . Thibault staat al maanden te springen om mee te gaan met zijn grote broer naar school, dus probeerde ik hem de dag ervoor uit te leggen dat hij mocht starten op donderdag 1 februari door samen met hem zijn boekentasje te maken, met 2 Bumba koekjes, een brooddoos en vooral een grote zak pampertjes.

Gisterochtend was Thibaultje door het dolle heen en vertrok hij als een echte peuter fier met zijn nieuwe Cars boekentas, afscheidscadeautje van Bibi, met zijn broertje naar school. We gingen vorige vrijdag al eens een half uurtje gaan proberen en Thibault leek er zich meteen thuis te voelen tussen al het speelgoed en al het leuks in de klas, maar het was natuurlijk afwachten hoe het de dag zelf zou zijn.IMG_6660IMG_6661IMG_6659

Wanneer de bel ging, mochten ook mama en papa even mee om ons peutertje te begeleiden tot in de klas en meteen was Thibault met een grote smile aan het rond kijken naar zijn nieuwe toekomstige vriendjes en vriendinnetjes en het nieuwe te ontdekken speelgoed.

Wij vertrokken met een bang hartje naar huis want normaal gezien luistert Thibault wel goed, maar hij praat nog niet en het is afwachten hoe de klasgenootjes en juf hem gaan begrijpen. Ik telde de uren af tot 15u55 en ging toen beide zoontjes halen na de eerste dag.

Thibaultje zag er gelukkig uit, dus de eerste schooldag, deze heel bijzondere nieuwe mijlpaal was geslaagd!

Veel liefs
Kris
XxX
img_6655.jpg

 

28 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s