Citytrip Parijs deel 1

Sinds een aantal jaar, proberen we er een jaarlijkse gewoonte van te maken om tussen Kerstdag en Oudejaarsavond een wintercitytrip te plannen met ons twee en dit jaar ging de reis naar Parijs, maar ik laat vooral de foto’s voor zich spreken aan de hand van deze adresjes:

  1. W

We logeerden in hotel “W”, een bijzonder gastvrij en hip hotel, waar we een hele mooie kamer hadden, een geweldig uitgebreid ontbijt én een heel centrale ligging, aan de opera van waaruit we perfect de stad konden verkennen.P1120018P1120021

  1. Café de la paix

We startten met een lunch in deze brasserie, vlakbij ons hotel, waar ik een lekkere “salade César” en Benoit een “Filet pur béarnaise” bestelden, vergezeld van een glas rode wijn –do in France as the French do– en een Bacardi-cola –or as you are used to do– en het had alles van een Parijse brasserie: vriendelijke bediening, een gepeperde rekening, maar vooral lekker eten.P1120027P1120027aP1120028

  1. Louvre

Een kleine wandeling later kwamen we aan het “musée du Louvre”, waar het ook deze keer te lang aanschuiven was (in de regen), waardoor we ook hier ons bezoekje beperkten tot de buitenkant van de glazen piramide en de “Arc de Triomphe du carroussel” of de petit arc de triomphe zoals de Parisiens zeggen.P1120040P1120055P1120103

  1. Galeries Lafayette

Helemaal uitgeregend en in de wetenschap dat de dag nadien een droge dag zou worden, gingen we even schuilen in de “Galeries Lafayette”, waar we de kerstboom nog indrukwekkender was dan vorige keer en gingen we nadien naar onze kamer waar we een aperitiefje bestelden.P1120087P1120089P1120090

  1. Hotel Costes

Onze eerste avond brachten we door in Hotel Costes.

Veel liefs
Kris
XxX

Meer lezen? Ontdek hier een aantal sfeerbeelden van Parijs 2013 of ontdek hier hoe Berlijn 2016 was.

7 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s