Wintercitytrip

Zoals elk jaar, gaan we ook dit jaar opnieuw in de kerstperiode een paar dagen erop uit met ons twee, als cadeau voor elkaar voor de verjaardagen. We deden al winter-citytrips in Londen, Parijs, Wenen, Berlijn en twijfelden dit jaar nog eventjes tussen nog eens Parijs en Praag en kozen uiteindelijk voor Parijs en hieronder een eerste 10 hotspots die we dat weekend zeker willen doen. Onderstaande foto’s zijn overigens van onze trip naar Parijs in 2013.

 1. Eiffeltoren
  Omdat je uiteraard niet in Parijs kan verblijven zonder een foto bij Europa’s bekendste toren…
 2. Restaurant Kong
  Het hippe restaurant waar Carrie uit “Sex and the city” gaat lunchen met Juliette, de ex-vrouw van Petrovsky die de stoelen “hideous” vindt. We waren hier een eerste keer in 2013 wanneer Guillaume, ons toenmalig baby’tje van 6 maand oud ziek werd waardoor we niet 100 % konden genieten van de sashimi en kreeft, in het prachtig kader, met dito bediening.IMG_4818IMG_4830IMG_4832IMG_4820
 3. Panthéon
  We gingen nog niet eerder deze rustplaats van Franse bekenden zoals Voltaire, Victor Hugo en Marie Curie gaan bekijken, dus deze staat zeker op de to-do-list.
 4. Place Saint-Sulpice
  De Eglise Saint-Sulpice en de Fontaine Saint-Sulpice, schijnen erg mooi te zijn én heel toevallig is er in de buurt een fijne winkel waar ik van plan ben mezelf te verwennen met een nieuwe tas.
 5. Basilique du Sacré-Coeur
  Een derde niet te missen hotspot when in Paris is natuurlijk de Sacré-Coeur.IMG_4867IMG_4879IMG_4897IMG_4901
 6. Galéries Lafayette
  Omdat shopping bij een citytrip hoort, als de Eiffeltoren bij Parijs, zijn we ook deze keer van plan halt te houden bij dit beroemde shopping center en zijn we alvast benieuwd hoe dit jaar de kerstversiering zal aangepakt worden.IMG_4932IMG_4935
 7. Champs Elysées
  De meest bekende winkelstraat ter wereld -denk ik- die gelukkig zo breed is dat je zelfs tijdens de drukste periodes niet over koppen hoeft te lopen, is ook weer een vaste waarde.
 8. Het Louvre
  En deze keer is het plan wel om ook de binnenkant te zien, want na een drietal keer in Parijs, zal dit een primeur zijn.
 9. Notre Dame de Paris
  Niet dat wij van kerk naar kerk hoppen, maar deze kathedraal, vind ik heel mooi, brengt me meteen terug naar de film uit mijn kindertijd met Quasimodo en Esmeralda en is ook zo bijzonder gezellig tijdens de kerstperiode.IMG_4941
 10. Pont des arts
  Last but not least moeten lovebirds hier natuurlijk ook altijd eens stoppen, al schijnen de hangsloten op de brug vervangen te zijn door graffiti. Dus dit wordt sowieso een primeur.

Veel liefs!
Kris
XxX

Meer lezen over onze winter citytrips? Bekijk hier vorig jaar hoe we Berlijn beleefden.

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s