Date night @Bonaparte

Na de zo ontspannende zomermaanden, werd september zowat de drukste maand van het jaar en dat uit zich bij ons vooral in het uitblijven van een date night. Nu, we hadden er op het einde van de maand nog eentje, maar gelukkig één die bewees dat kwaliteit soms -en vaak- belangrijker is dan kwantiteit.

We kozen afgelopen woensdag voor restaurant “Bonaparte”, een vertrouwde waarde voor iedereen die uit de streek van Gent is en tegenwoordig ook erg populair als lunchadres omdat je er fijne zakenlunches hebt, de zaak elke dag open is én de keuken er doorlopend open is van 11u tot 21u.IMG_6158

Wij installeerden ons aan een tafeltje bij de bar om even te onstressen, eerst bij een Bacardi-Cola voor manlief (uiteraard) en een cocktail Maison voor mij. Omdat het al 21u was, was een menu niet meer mogelijk, dus kozen we voor een “Cote à l’ os “Limousin” ” en een Kort “gebakken tonijn met toscaanse pasta”.IMG_6159IMG_6160 De tonijnsteak werd hier erg origineel en verrassend lekker gebracht met een pasta met een getomateerde saus. Echt een aanrader! Van beide gerechten waren we overigens vol lof, zowel qua smaak, als qua afwerking.IMG_6163

Deze date night werd de eerste voor de maand september en meteen ook de laatste en we merkten allebei dat we het zo gemist hadden om eens een paar uurtjes gewoon met ons twee te zijn. Voor oktober is het doel zeker en vast om terug meer tijd te maken en een date night op de agenda te zetten, omdat het investeren van die twee à drie uurtjes om te praten en om gewoon te genieten van het samenzijn, ons zoveel rust en geluk opbrengt. We hebben nu echt het verschil gemerkt tussen frequenter op date gaan en minder frequent en het heeft echt alleen maar voordelen om een avondje samen door te brengen. Omdat we allebei vele uren van thuis weg zijn -manlief 13, ik 11-, omdat we beide hard werken, ons gezin en huishouden draaiende houden én proberen zoveel mogelijk leuke dingen met de kinderen te doen, om al die redenen, denk ik dat alle ouders deze 2 uur per week van 7 dagen / 168 uur, verdienen om aan elkaar te wijden. Dat is dus waar we gaan op letten in oktober, want tenslotte zijn we ouders, maar ook nog altijd geliefden

Veel liefs
Kris
XxX

6 reacties

  1. Wat ziet dat eten er heerlijk uit! Wat een slim idee, soms moet je inderdaad wat plannen als werk en kinderen veel tijd opslokken. Ik vind het een goed initiatief, ziet er reuze gezellig uit! Benieuwd naar jullie volgende date night! Ik ga je ook volgen!

    Geliked door 1 persoon

    • Dankje! Heel fijn. Klopt en plannen lijkt misschien geforceerd, maar is het helemaal niet, zeker niet de dag zelf. Met vrienden gaan eten plan je ten slotte ook, zonder dat dit vreemd aan voelt…

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s