Kleutertaal les 4

Sinds de laatste kleutertaal-update die intussen al van februari dateert, is er heel veel veranderd in de woordenschat van Guillaume. Hierbij bezorg ik jullie opnieuw een bloemlezing van zijn beste uitspraken:

 • “Als ik iets zeg, moet je luisteren!” wanneer hij gefrustreerd geraakt omdat grote mensen hun gesprek niet meteen onderbreken…
 • “Ik word daar zo moe van” hoorde hij wellicht van Kabouter Lui en is elke ochtend het antwoord als we vragen in bad te gaan of kleren aan te doen of een boterham te eten,… Duidelijk geen ochtendmensje.
 • “Hier word ik niet blij van” is wellicht een quote die hij op school oppikte én die nu steevast gebruikt wordt voor alles dat niet helemaal volgens zijn zin loopt.
 • “Jij bent zo heel erg lief” komt vaak heel erg spontaan, uit het niets en nog wel zonder dat hij iets nodig heeft. IMG_6150
 • “Jij moet nu niet praten want jij praat weer te veel” is meestal het standaard antwoord wanneer ik vraag hoe het op school was. Uitzonderlijk en vooral op het toilet, krijg ik het antwoord dan weer wel.
 • “Maar Thibaultje, wat doe je nu?” heeft hij -inclusief de dramatische intonatie- van mij overgenomen wanneer hij demonstreert dat hij zijn opvoedende taak als grote broer blijkbaar heel serieus neemt.
 • “Mama, als ik praat, moet je naar mij kijken” om duidelijk te maken dat we 24 uur per dag naar hem moet kijken.
 • “Jij bent mijn beste vriend” zegt hij eigenlijk tegen iedereen en zelfs dat in het achterhoofd blijft het leuk om te horen.IMG_6152
 • (licht geïrriteerd:) “Dat is geen cadeautje, maar kaka!” wanneer ik aan Thibault zijn pamper ruik en vraag of hij een cadeautje voor mij heeft.
 • “Dat stink” wordt gebruikt voor alles wat niet leuk is.
 • “Mama, nu ben ik boos op jou. Jij mag meer in mijn huis.”  Wanneer hij boos is, maar over het hoofd ziet dat we met vier in ons huis wonen.
 • “Thibaultje mag ook mee hè?” als we ergens naartoe gaan, controleert hij ook altijd even dat we zijn broertje niet vergeten…

Veel liefs
Kris
XxX

Meer kleutertaal, vind je hier, hier en hier

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s