Kraamkaartjes die je bevallen

Gisteren vond ik een pakketje in de brievenbus, met daarin de kraamkaartjes van Kind & Gezin, het initiatief waarmee ze het taboe rond perfect ouderschap willen doorbreken!
IMG_6096
Het idee erachter is om met kleine kaartjes te kunnen zeggen aan een kersverse mama dat je ze wil helpen met slogans als “Terwijl jij lekker rust maak ik iets voor je wat je zeker lust” en “Even een andere plek, een ander geluid, ik neem je uit.”. Het gaat helemaal niet over het uitvergroten van babyblues en postnatale depressies, integendeel, het is een net een laagdrempelige manier om deze te voorkomen.IMG_6098

Als kersverse mama willen we immers vaak alles te perfect doen en durven we moeilijk hulp vragen omdat we het ervaren als een soort van falen en omdat we denken dat het zou lijken dat we onze moederschap niet aan kunnen. Volledig onterecht natuurlijk. Ouderschap hoeft helemaal niet perfect te gaan en de sociale druk om de dag van vandaag als vrouw én een mooie carrière te hebben én je kinderen alle aandacht te kunnen geven én je huishouden volledig onder controle te hebben én er nog eens fantastisch uit te zien, mag lager. Moet lager. Punt.

Even moeilijk als het is voor mama’s en papa’s om hulp te vragen, zo moeilijk is het ook vaak voor familie en vrienden om je hulp aan te bieden. Immers wil je als omstaander vaak helpen, maar kan je niet altijd goed inschatten wanneer je hulp welkom is en wanneer je je opdringt aan het nieuw gevormde gezin en denk je misschien dat ze liever alleen bij elkaar zijn om te wennen aan hun nieuwe gezinsorganisatie.IMG_6102

Vanuit die beide standpunten zijn de kraamkaartjes er gekomen. Als ouder kan je deze uitdelen aan familie en vrienden, of als familie en vrienden kan je deze aan kersverse ouders geven. Een laagdrempelige aanpak  waardoor met kleine dingetjes zoals eens voor een pas bevallen mama de boodschappen gaan doen onder het motto “Maak jij het lijstje? Dan maak ik het reisje.” kan een wereld van verschil maken.IMG_6100

Het geweldige is dat iedereen de kraamkaartjes nu gratis kan bestellen via www.kindengezin.be. Ouders kunnen bovendien ook nog eens het nieuwe zwangerschapsmagazine van Kind & Gezin bestellen. De kaartjes zullen je zeker bevallen én zo helpen we aandacht geven voor realistisch ouderschap want er is niets mis met hulp vragen.IMG_6104

Veel liefs
Kris
XxX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s